Влада приховує, хто голосував на «виїзному засіданні»

22 квітня 2013, 13:17
Власник сторінки
0
210

Відмова влади надати список із автентичними підписами реєстрації учасників так званого «виїзного засідання парламенту», дає підстави вважати, що рішення там ухвалювалися з порушенням законів.

Як відомо, 15 квітня спікер ВРУ В.Рибак пообіцяв доручити Апарату ВРУ надати журналістам списки депутатів, що брали участь у «виїзному засіданні», закріплені автентичними підписами.

Однак у відповідь на запит «Української правди» керівник Головного організаційного управління ВРУ Горовий відписався про “неможливість надати копії списків реєстрації народних депутатів з їх підписами на пленарному засіданні 4 квітня 2013 року без їх згоди".

Він посилається на Конституцію та рішення КСУ від 20 січня 2012 року, за яким "лише фізична особа, якої стосується конфіденційна інформація… має право вільно, на власний розсуд визначати порядок ознайомлення з нею інших осіб, держави та органів місцевого самоврядування, а також право на збереження її у таємниці".

Ми вважаємо, що жодні виправдання не дають підстав для приховування інформації про реальних учасників голосування за закони для усієї держави. Вони не можуть бути ані таємницею, ані персональними даними, оскільки стосуються усього суспільства від імені якого ухвалюються.

Закони, які були ухвалені на виїзному засіданні 4 квітня, направлено на підпис Президенту. Відповідно до інформації на сайті ВРУ, до них належать: Закон про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо визначення деяких доходів бюджету (№ 2177 від 05.02.2013); Закон про внесення змін до додатка № 3 Закону України ”Про Державний бюджет України на 2013” (щодо функціонування Міністерства доходів і зборів України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій) (№ 2408 від 27.02.2013); Закон про внесення змін до статті 6 Закону України ”Про Державний бюджет України на 2013 рік” (щодо державних гарантій) (№ 2476 від 06.03.2013); Закон про внесення змін до Закону України ”Про Державний бюджет України на 2013 рік” (щодо створення сприятливих умов для розвитку системи кредитування агропромислового комплексу) (№ 2655 від 29.03.2013).

Ці лобістські ініціативи, ухвалені на зборах пропрезидентської меншості, не мають ніякого відношення до законодавства держави, а є лише побажаннями невеликої частини депутатів.

Підписання президентом цих актів без переголосування в сесійній залі парламенту із дотримання законодавства і Конституції - ми вважатимемо за державний злочин, який відкриє шлях до повної руйнації правового поля держави, що може обернутися непередбачуваними наслідками.

 Ігор Ткачук, 

Голова ВОО ПП 

«УДАР Віталія Кличка»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: президент,незаконно,УДАР Віталія Кличка,Ткачук,Конституція,уряд Азарова,державний бюджет,виїзне засідання парламенту
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.