Дорога до Євросоюзу неможлива без консенсусу всіх політсил

12 квітня 2013, 12:26
Власник сторінки
Народний депутат України
0
216

Складна політична ситуація в країні може призвести до того, що угоди про асоціацію України з Євросоюзом може просто не бути. Взагалі.

Про це вже прямо заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінськи.

За його словами, тривала парламентська криза закриває нашій країні дорогу в Євросоюз і єдиний спосіб цю ситуацію якось змінити - прийняття законів про асоціацію при повному, підкреслюю - повному консенсусі основних політичних сил в країні.

У зв'язку з цим хотілося б нагадати, що «УДАР» завжди виступав за конструктивну роботу парламенту, особливо, що стосується прийняття тих законів, які забезпечать інтеграцію України до Євросоюзу. І саме наша партія напередодні недавнього саміту Україна-ЄС ініціювала прийняття заяви Верховної Ради про реалізацію євроінтеграційних прагнень більшості народу України.

Але, не дивлячись на те, що ми неодноразово пропонували парламенту розглянути всі необхідні для цього законопроекти, парламентська більшість обрала інший шлях - обману, кнопкодавства і «виїзних засідань».

Ми заявляємо, що ці дії не тільки не відповідають всім європейським стандартам, але і є абсолютно незаконними. Тому ми вимагаємо від Кабінету Міністрів негайного надання вичерпного списку законопроектів для підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, оскільки вони, на даний момент, є для країни пріоритетними. Ці законопроекти повинні бути включені в денний порядок найближчого пленарного засідання Верховної Ради, і наша партія готова всіляко цьому сприяти.

Тим не менш, ми залишаємо за собою право наполягати на суворому дотриманні всіх законодавчих процедур. Всі документи повинні пройти всю процедуру розгляду в комітетах і обговорень, напрацьованих опозицією поправок, які повинні бути враховані. І будь-який законопроект, прийнятий незаконно або з порушенням процедури, буде предметом нашого реагування.

Геннадій Ткачук 

Народний депутат України 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: парламент,УДАР Віталія Кличка,євроінтеграція,уряд,Євросоюз,Ткачук,законопроекти,інвестиції
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.