Під маскою

06 лютого 2013, 09:38
Власник сторінки
0
377
Під маскою

Who are you?

http://2ip.ru/anonim/

Один із сайтів-анонімайзерів. Він дає можливість приховати свій справжній IP.
Що це дає?

1. Обійти бан;
2. Приховати своє місце знаходження;
3. Ввести в оману кількома ніками;
4. Унеможливити ідентифікувати особу (прізвище, ім'я, адресу).

Навіть, якщо запровадити нові правила і тепер у кожного юзера буде висвічуватись айпішнєг і прапор біля аватари, це досить легко обійти. Один нік можна вивести з Канади, інший із Німеччини. Є інші сайти-анонімайзери, в них різний рівень сервісу, різні можливості.

Але замало, аби сховатись, вийти на форум або в блогосферу через анонімайзер, веб-проксі, лівий айпішнєг. 

1. Крок перший. Створити новий, чистий імайл. Через сайт-анонімайзер, звичайно. Якщо хтось захоче "пробити" Вас через "мило", вткнеться в якусь Ямайку. 

2. Крок другий. На це "мило" зареєструватись на блогосфері, форумі, дописах. Заходити в реєстрацію теж через анонімайзер. Таким чином і аккаунт буде зареєстрований через веб-проксі. А то входити в систему будете через веб-проксі, а зареєстровані будете через свій реальний провайдерський IP. Модератор бачить, що ви заходите під маскою. Він тоді може подивитись реєстрацію Вашого аккаунту, з якого айпішнєга Ви реєструвались. Хоча і "скрізь маску" зазирнути теж можна...

3. Крок третій. Входити на інтернет-ресурс через різні веб-проксі, анонімайзери.

Це може створювати певні обмеження у сервісі, принаймі на Коррі. Може не працювати функція "вставити відео" або додавання фоток. Але це вирішуємо, якщо є голова на плечах.

Ну і звісно, більш-менш можна відчувати себе в безпеці у разі, якщо Вашою інтернет-діяльністю зацікавиться СБУ або ФСБ. В Росії, наприклад, дуже складно зареєструватись десь на закордонному ресурсі. А створити "мило" десь на укр-неті - так і зовсім не можливо. Не те що нам на ру-нет. ))) 

Людина може і не приховувати, з якої вона країни, навіть з якого міста. Але не хоче, аби було викрито її особу і приватні данні. Або банальніше - з яких ще ніків вона постить.


Зи. Я би й сам про все це ніколи не дізнався, якби не посмішка))) Як то кажуть, вік живи - вік вчись.


http://www.timp.ru/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.