Гірше, ніж комплекс «сором’язливого злодюжки»

05 лютого 2013, 16:33
Власник сторінки
Народний депутат України
0
320

Чи варто говорити, що голосувати за свого колегу чужою карткою, чи віддавати її іншим народним депутатам, не тільки поганий тон, непристойно, але й незаконно.



Чи варто говорити, що голосувати за свого колегу чужою карткою, чи віддавати її іншим народним депутатам, не тільки поганий тон, непристойно, але й незаконно.

У середовищі народних обранців є люди які це роблять. Це не секрет. Більшість з таких «народних обранців» нагадують відомого діяча з першого бестселера радянських часів – «12 стільців» Ільфа і Петрова. Там жив у містечку Старгород такий собі «блакитний злодюжка» Альхен. Пам’ятаєте, як писали класики:

«Завгосп 2-го будинку Старсоцзабезу був сором'язливий злодюга. Все єство його протестувало проти крадіжок, але не красти він не міг. Він крав, і йому було соромно».

У більшості випадків так діють і ті, хто голосує за інших депутатів(зі своєї ініціативи, чи з примусу керівництва фракції). Це у сьомому скликанні  намагаються робити непомітно, потайки. Бо соромно! Соромно потрапити під об’єктиви журналістів, під критику опозиції, під співчутливі і нещирі погляди колег-депутатів…

Але днями я стикнувся з іншим. Виявляється, є у Верховній Раді України сьомого скликання народні депутати, що не тільки не соромляться факту не персонального голосування, а й виправдовують це явище. Ба, навіть більше! Виправдовують таку поведінку. Усіляко її захищають. Знаходять аргументи того, що голосувати не самому – у порядку речей. І навіть тиражують свою позицію у ЗМІ.

Коли прочитав такі аргументи, я подумав – цього не може бути! Це фейк! Але ні ж! Це дійсно так. 

Ось що каже одному поважному інформаційному агентству колега депутат-регіонал.

«Фракція - колективний орган, який колегіально приймає рішення. І я підтримую політику фракції. Свою картку, коли я, приміром, у відрядженні, можу довірити сусіду по парламенту (далі ім’я та прізвище колеги). Засідання фракції, де, зокрема, приймаються рішення щодо голосування, відбуваються раз на тиждень».

Невже забув цей депутат, що вимагає стаття 84 Конституції України:
«Голосування на засіданнях Верховної Ради України здійснюється народним депутатом України особисто»? 

Невже забув, що Віктор Янукович, його лідер, і президент держави підписав зміни до Регламенту Верховної Ради, який зобов'язує депутатів особисто голосувати в сесійній залі парламенту? 

Проте, «забудькуватість» цього обранця, та й інших, йому подібних старано підігрівається вищим керівництвом Ради.

Наприклад, спікер Рибак ще у п’ятницю 1 лютого, заявляв, що видасть постанову про персональне голосування, а у понеділок 4 лютого, забув про це.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Партия регионов,президент,депутат,парламент,партия "УДАР",Конституція,блокування президії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.