Завтра митці розкажуть, навіщо йдуть у політику

15 серпня 2012, 12:53
Власник сторінки
Журналіст
0
366

Мистецька акція


У четвер, 16 серпня, об 11:00, біля пам’ятника Лесі Українці

(Площа Лесі Українки, станція метро „Печерська”) зберуться мистецькі та громадські діячі, які вирішили піти на вибори. Просто неба ВИ ЗМОЖЕТЕ: з перших вуст дізнатись, навіщо митці та громадські діячі йдуть на вибори, побачити та почути виступи Тараса Компаніченка, Василя Шкляра, Сестер Тельнюк, Братів Капранових та інших, на власні вуха почути слова Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Олександра Олеся, Івана Багряного про їхній власний похід у політику і дізнатися, навіщо це було їм, стати свідками вручення посвідчень Кандидата в народні депутати першій десятці Української платформи „Собор”, список якої складають культурні та громадські діячі БЕЗ ПОЛІТИКІВ – явище унікальне для новітньої історії України, переконатися, чи слово «тверде як криця» і чи здатні сучасні митці перетворити його на «гострий безжалісний меч». Місце біля пам‘ятника Лесі Українці обрано через те, що вона, окрім мистецької діяльності, вела величезну громадську роботу – саме завдяки їй, її матері Олені Пчілці, Михайлові Коцюбинському, Іванові Франку, Миколі Аркасу та іншим діячам культури вдалося зламати Емський указ, перезавантажити український книгодрук та пресу і створити ідеологічну платформу майбутньої української держави – УНР, державні кордони якої в цілому успадкувала нинішня України. Звітатися перед Лесею Українкою та попросити в неї благословення зберуться:

Василь Шкляр, письменник,

Брати Капранови, письменники,

Володимир Огризко, дипломат,

Олександр Палій, політолог,

Тарас Компаніченко, кобзар,

Рауль Чілачава, дипломат, поет,

Михайло Кірсенко, історик,

Сестри Тельнюк, музиканти,

Роман Круцик, голова Київської організації "Меморіал",

Тарас Кияк, доктор фізико-математичних наук, академік-секретар НАН України, та інші громадські та культурні діячі, яким небайдужа доля України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.