Міліція чи поліція.

15 березня 2012, 18:08
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
0
583

Пам’ятаю – за німецької окупації була поліція. В Росії вже теж поліція. Чи не стане наша міліція знову окупаційою поліцією?

        «До поліції чи до міліції йдуть служити різні покидьки, злодії, ледарі, різна суспільна непотріб, непридатні до нормальної людської праці, і саме тому до них споконвіку населення ставилося, як до аморального і злодійського елементу» ( Іван Багряний, «Сад Гетсиманський»).   

        Якби ж тільки до міліції!  Веду розмову із знайомим пенсіонером, який багато років працював у міліції, понад десять останніх років дільничим. Навожу свої життєві спостереження, приклади  із  ЗМІ про безпринципність правоохоронних органів, корумпованість, кришування явних злочинів, про перевертнів і оборотнів в погонах. В основному, він погоджується зі мною, ще й розповідає про такі  витівки «правоохоронців», про які я й не здогадувався.   

         Запитую - чому так? В непрофесійності міліцію звинувачували генпрокурори Піскун, Медведько, сьогодні критикує Пшонка, її діями  незадоволена влада і опозиція. Недовіра народу до міліції переходить і на прокуратуру, суди, владу. Дійшло до того, що вже хочуть перейменувати в поліцію. Це допоможе?   Невже ж міліція недолуга, нерозторопна, безпорадна?

        Відповідь одержав професійну. Уяви, що ти молодий, після навчання в правоохоронному закладі, до якого вступав по корупційним схемам. Зарплата мізерна, квартири нема, робота не із приємних – постійне копирсання в соціальному і чиновничому багні, де все купується і  продається,  підпорядкованість вищесидячому. Вимога – працювати тільки по Закону. Ледь зхибив - накажуть, ніхто не захистив–звільнять. За два-три роки розумієш, що на принциповості і законності «каші не звариш», що по службових сходах без особистої відданості чи подачок не піднятися, що міліцейське начальство, прокурори, судді професійно обходять закони, кришують кримінал, і чим зухваліша хватка, тим вища  посада, тим розкішніша рухомість і нерухомість у всієї ближньої і дальньої родини… А корисливий приклад заразливий! Та вся ця корумпована рать ще й вимагає законності від підлеглих! «Ляпота!» - сказав би Іван Васильович, що «міняє професію».  В такому оточенні тільки даішник із «Нашої Раші» працює чесно і принципово, та депутати-правники, коли з телеекранів вішають локшину на наші вуха.   

         Пам’ятаю – за німецької окупації була поліція. В Росії вже теж поліція. Чи не стане наша міліція знову окупаційою поліцією?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.