В Ужгороді презентували систему "Кандидат 2012"

16 лютого 2012, 21:56
Власник сторінки
0
466
В Ужгороді презентували систему  Кандидат 2012

16 лютого було презентовано проект “Кандидат-2012”. Він передбачає інтернет-голосування за ймовірних кандидатів у народні депутати.

16 лютого у прес-центрі “Нове Закарпаття” жителям області було презентовано проект “Кандидат-2012”. Він передбачає інтернет-голосування за ймовірних кандидатів у народні депутати по 225 мажоритарним округам та загальнонаціональному багатомандатному виборчому окрузі. Учасниками прес-конференції були: головний редактор інтернет-видання “Live Today”, громадсько-політичний діяч Іван Лендєл та голова управи Закарпатського крайового товариства "Просвіта", кандидат історичних наук - Павло Федака.

Павло Федака розповів про особливості нової редакції Закону України “Про вибори народних депутатів”, згідно якого в Україні знову діятиме змішана виборча система. Проте, даний закон передбачає непрозорий розподіл мажоритарних округів, що може бути використано для маніпуляцій. Керівник “Просвіти” висловив думку, що влада робитиме більшу кількість виборчих округів на Сході України, а на Заході навпаки - меншу. Зокрема, Закарпаття може позбутися одного округу, або отримати додатковий.

Про сам проект йшлося у виступі Івана Лендєла. Він зазначив, що подібна ініціатива є першою в Україні, оскільки в минулі роки соцмережі не мали такого поширення як зараз. Подібні проекти вже реалізовуються на виборах в Росії.

Голосування буде тривати до закінчення виборів, тобто 20 год. 28 жовтня. Розріз округів поки що взятий з парламентських виборів 2002 року, але буде оновлений у травні, коли ЦВК затвердить новий. Учасники голосування добираються шляхом аналізу ЗМІ та заяв політичних сил. Щомісяця буде публікуватися статистика голосування у вигляді інфографіки. У разі якихось змін голосування редагуватимуться, а набрані голоси будуть переноситись до нового опитування.

Також було заявлено, що “Кандидат-2012” фінансується за власні кошти ініціатора і є спецпроектом новоствореного інтернет-видання “Live Today”, яке позиціонує себе незалежним ресурсом.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: округи,вибори,соцмережі,голосування,Кандидат 2012,Live Today,Павло Федака,Іван Лендєл
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.