Свято Стрітення - звичайне диво зустрічі.

15 лютого 2012, 11:37
Власник сторінки
0
480
Свято Стрітення - звичайне диво зустрічі.

Багато з нас вважають довге життя благословінням. Тільки по-справжньому віруюча людина знає яка то мука, томитися земним життя та чекати миті розлучення душі та тіла, у надії Стрітення Бога.

Старець Сімеон став незвичайною людиною та відмітився в історії завдяки власному невірству, хоча й був не просто віруючою людиною, але й визнаним свого часу вченим, якого запросив фараон Птолемей II (285—247 роки до н.е.), у числі 72 таких самих іудейських вчених-толковників до Єгипту задля великого наукового, історичного, політичного та релігійного подвигу – перекладу Святого Письма з єврейської мови, на універсальну мову древнього світу . На грецьку. Що була у той час на зразок сучасного Basic English.

За Переданням Церкви Сімеон, перекладаючи книгу пророка Ісайї прочитав наступне «Се Діва в утробу прийме та породить Сина» (Іс.7:14). І з ним сталося звичайна людська подія. Як ы з кожним може статися, та й стається регулярно. Він не повірив пророку. Думаю, що він навіть не зрозумів того, що його віра у цей момент надломилася. Він подумав, що у тексті просто звичайна описка, і замість слова «Діва» повинно бути слово «Жінка». Та й вирішив, що буде вірним виправити те слово.

Але сталося Диво. Ангел Божий зупинив Сімеона. І наказав нічого не міняти у тексті. А за невірство своє старець отримав покарання, яке більшість людей вважає благословінням - довге життя, до моменту зустрічі старця і Месії у Храмі Ієрусалима.

Багато з нас вважають довге життя благословінням. Тільки по-справжньому віруюча людина знає яка то мука, томитися земним життя та чекати миті розлучення душі та тіла, у надії Стрітення Бога, лицем до Лиця. От і старцю довге життя було покаранням за те, що сумнів заволодів ним до готовності вчинити діяння, яке зупинив ангел.

Зустріч старця та Немовляти (Стрітення) - воістину безмовне прощення невірства Сімеона, що на той момент вже прожив 360 років, і встиг сотні разів себе покарати батогами сумління. Розчулений Сімеон бере Немовля на руки, та покаянно каже "Нині відпущаєши раба Своєго, Владико, за словом Твоїм із миром, бо побачили очі мої Спасіння Твоє, що приготував Ти перед всіма народами, Світло на просвіту язичникам і на славу народу Твого Ізраїля!".

За Переданням, Сімеон помер дуже швидко після зустрічі, символізуючи відхід Старого Завіту та прихід Нового. Того Заповіту, що його чашу пили Апостоли на вечері Господній напередодні Божествених Страждань Месії.

Також Сімеон поблагословив Йосипа та Марію, і прорік до Марії, Його матері: - "Ось призначений Цей багатьом на падіння й возставання в Ізраїлі, і на знак сперечання, і меч душу пройде тобі, щоб відкрились помисли багатьох сердець".

І дійсно. Суперечки йдуть досі. Гарячі. Безкомпромісні. Розумні та не дуже. Емоційні. Але факт приходу Владики у світ настільки глибинний за значимістю, що Стрітення досі і досі відбувається у все нових та й нових серцях людських.

Запрошую всіх читачів до Стрітення Господа Нашого, Іісуса Христа, Істинного Бога, та Істинної Людини, Месії, Надії роду людського на життя вічне, у любові до Творця.

Зі Святом Стрітення!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.