Донбас тільки порожняк і гонить.

31 січня 2012, 10:50
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
0
23

Кадрова політика схожа, хоч імена Лазар і Мендель тепер не в моді.

             В січні 1937 року Надзвичайний Всеукраїнський з’їзд Рад схвалив нову Конституцію УРСР з повним спектром прав і свобод громадян (як завжди – тільки на папері). На ділі уже в березні першим секретарем ЦК КП(б)У було призначено Менделя Хатаєвича, який за підтримки Лазаря Кагановича  замінив всіх завідуючих відділами ЦК вихідцями з Донбасу. Майже всіх других секретарів обкомів було заарештовано за звинуваченням в троцькізмі і українському націоналізмі. Вже в липні 37-го були створені обласні «трійки», які заочно виносили смертні вироки тисячам безвинних людей, в тому числі, були репресовані і перші секретарі обкомів.     

            Здається, що кадрова політика нинішньої влади в дечому схожа з тими чорними роками: майже всі вихідці з Донбасу, хоч імена Лазар і Мендель тепер не в моді. А спроба перелопатити Конституцію на більш «справедливу», та й ще під керівництвом екс - політолога КПРС Кравчука, наводить на  невтішні думки, які від  реальних  подій  сьогодення стають більш невтішними.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.