Чому не Кличко?

28 грудня 2011, 09:42
Власник сторінки
0
493
Чому не Кличко?

Чи багато може тямити у політиці спортсмен, людина, яка має освіту фізкультурника і 33 роки з 40 займалася суто спортом?

Вже кілька останніх років нова зірка на політичному Олімпі – Віталій Кличко. Хто не в курсі - пан Віталій крім боксера і політика ще й “учений-педагог”. Будемо сподіватися, що не такий як Янукович, Азаров та компанія - теж всі “вчені”, “науковці”, “проффесори”… Перші 14 років свого життя він провів у Киргизькій РСР і Чехословацькій Соціалістичній Республіці. Тобто особистість формувалася явно не українцем. І молодість у радянському Києві тут теж не дуже зарадила. Довгий час від нього можна було пучути тільки російську мову. У його блозі на “Українській правді” до 2011 року дописи зроблені російською. Тільки перед майбутніми парламентськими виборами він різко українізувався. Хоча на сторінці Livejournal стабільно панує російська…

Чи має моральне право людина, яка знає німецьку, російську і англійську краще української прагнути мандата ВРУ? Ще кілька років тому його висловлювання українською були хаотичні, з помилками і зовсім не про політику, а зараз він якимось дивом пише чистою українською тексти на кілька сторінок. І тематика  в них така, що не кожен нардеп зможе написати подібне. Невже хтось справді вірить, що це написано ним? Можна подумати він у перервах між розмахуванням кулаками читає політологічну літературу і аналітичні статті. Як кажуть у рекламі ні, синку, це фантастика.

Згадалося одне питаннячко. Чому завзяті націоналісти(і неонацисти) ненавидять євреїв, але закривають очі на наявність такого походження у пана Віталія? Не послідовно це якось…Але то вже таке. Продовжимо.

Чи багато може тямити у політиці спортсмен, людина, яка має освіту фізкультурника (сумнівний диплом 2011 р. не рахуємо) і 33 роки з 40 займалася суто спортом? Всі ці роки йому була до лампочки доля України, антидемократичний режим Кучми, а тепер б’є себе в груди і клянеться у патріотизмі. У 2004 р. він зявився на Майдані. По своїй волі чи за гроші, невідомо. Вже на виборах 2006 він у ролі політика. Тоді використовувати зірок для піару партій було модно і Р.Лижичко, О.Білозір, М.Поплавський, С.Вакарчук, С.Ротару, Я.Табачник подалися у Верховну Раду. Пощастило не всім, але й щасливчики переважно відмовилися від такої діяльності. Звичайно, що все це хороший піар хід. А от Кличку просто сподобалося і вигода є – бокс скоро закінчиться, бо роки дають своє, а далі розкішно жити хочеться…

Безсумнівно, стрімкий успіх партії УДАР є заслугою Віталія Кличка. Тільки проблема в тому, що українці забувають поділяти Кличка-політика і Кличка-боксера. Так, він всесвітньо відомий чемпіон з боксу, але не політик. Людина може бути професіоналом лише в одній сфері, а спортсмени то й особливий типаж. Без наміру образити, варто згадати таку річ, що акцентування на фізичному розвитку призводить до втрат у розумовому, і навпаки. Можна бути “середнячком”, але організм професійного спортсмена коректує все до потреб. Яскравий приклад А.Шевченко. Його невміння навіть висловлюватися нормально всім відоме, але якби він створив свою партію, то мав би не менше відсотків за Кличка. Теж саме може утнути будь-яка зірка. Партія Вєрки Сєрдючки легко б подолала прохідний барєр. За такий абсурд потрібно дякувати нашому народу, якого привчили дивитися не на програму, ідеологію чи поведінку політика, а на обличчя, красиві слова, стиль одягу, сімейне життя і тд.

Пишучи книги про здоровий спосіб життя,  він роками з братом рекламував і рекламує алкогольні марки Чернігівське та Nemiroff. І це знаючи, що тисячі українців хворіють алкоголізмом і молоді серед них стає щороку більше. Він часто критикував БЮТ і саму Тимошенко, але як і багато таких людей виступив на її захист заради піару. Він стверджує, що є противником Януковича і ПР, але його партія у місцевих радах не гребує співпрацею з регіоналами. Він, за теперішньою звичкою політиків, купив, а не створив партію “Нова країна”(тепер УДАР), яку підтримує багато українців. При цьому їх прихильникам важко пояснити чому вони за неї(крім Кличка як боксера), яка в неї ідеологія, що вже зробила і кого з партії, крім лідера, знають на всеукраїнському рівні. Очевидно, що жінок приваблює сила і натреноване тіло Віталія, яке вони не побачать у власних чоловіків, а останні його поважають, бо й самим кортить натовкти комусь морду, але сил і вміння бракує.

Чий це політичний проект буде зрозуміло згодом, але вже зараз слід критичніше дивитись на цю партію, що збирається привести до влади команду сопливих фанатів боксерського таланту Кличка. Голосуючи за далеких від політики людей, потім не дивуйтесь чому в нашій державі дебільні закони. Та й в черговий раз мавпувати Росію з її Валуєвим-депутатом якось не серйозно. Це прекрасно, якщо у людини є цікавість до політики, прагнення допомогти своїй країні, але не завжди для цього потрібно мати депутатський мандат. Рибам краще у воді, а птахам у небі – мінятися місцями безглуздо і небезпечно.

Іван Лендєл

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: алкоголь,Кличко,УДАР,боксер,вибори,Партія регіонів,політика,депутати,мова,партії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.