Як бандити прикриваються МАЙДАНОМ

09 березня 2014, 20:06
Власник сторінки
0
276

Місце бандитів - у тюрмах!

ДОВІДКА

по справі

 

05 грудня 2013 року близько 23.00 години, біля будинку № 2-Г, корпусу № 2 по проспекту Героїв Сталінграду у місті Києві, групою осіб було скоєно напад на Лісіна Микиту Миколайовича, 05.10.1992 р. н., якого із застосуванням сили та нанесенням ударів в різні частини тіла було заштовхано у багажне відділення автомобілю «Porshe Cayene» темного кольору та вивезено у невідомому напрямку.

Після викрадення Лісіна М.М., його матір повідомили, що її син викрадений і за його життя вона має сплатити викуп у розмірі 2 000 000 доларів США.

Лісін Микита Миколайович, 05.10.1992 року народження є сином народного депутата України від Партії регіонів Лісіна Миколи Павловича, який загинув 17 квітня 2011 року внаслідок ДТП.

06 грудня 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості та відкрито кримінальне провадження № 12013110050013757 за ознаками  злочинів, передбачених ч.2 ст.147, ч.2 ст. 187, ч. 4 ст. 189 КК України.

У період з 05 грудня 2013 року по 12 грудня 2013 року, будучі зв’язаним, Лісін М.М. знаходився у невідомому йому місці в підвальному приміщенні.

12 грудня 2013 року, приблизно о 14 год. 30 хв., на трасі проїзної частини в районі села Здвижівка Київської області, на виконання вимог та інструкцій викрадачів, викуп у сумі 2 000 000 доларів США останнім було передано. При цьому, перед передачею грошових коштів, всі номерні знаки грошових банкнот були переписані працівниками міліції. Отримавши зазначену суму викупу, злочинці зникли, а Лісіна М.М. згодом відпустили. 

В результаті проведених слідчо-оперативних заходів за вчинення зазначених злочинів було затримано Головіна Максима Валентиновича, Александрова Сергія Сергійовича, Підлісного Тимофія Валерійовича, Македонського Олександра Юрійовича.

            Під час проведення обшуків, у вказаних осіб було виявлено і вилучено грошові кошти близько 170 000 доларів США, які за номерними знаками повністю співпали з тими, що були заздалегідь зафіксовані, спеціальні засоби зв’язку, зброю та інші знаряддя для вчинення злочину.

         Інша частина викрадених грошових коштів не знайдена, ймовірно частина з цих коштів використана на придбання нерухомого і рухомого майна, а також на протиправні цілі, в тому числі задля підкупу службових осіб.

         На даний час, вказані особи затримані і перебувають під вартою у СІЗО № 13 в м. Києві, слідство триває.

         Маючи намір уникнути від кримінальної відповідальності, використовуючи політичну ситуацію в Україні, зараз громадяни Головін М. В., Александров С.С., Підлісний Т.В., Македонський О. Ю. видають себе за політичних в’язнів та пов’язують своє затримання із участю у протистоянні на вулиці Грушевського. У зв’язку з цим, через своїх адвокатів та родичів вони направили свої звернення до комісії визволення політв’язнів, що створена Комітетом Верховної Ради України з питань правового забезпечення правоохоронної діяльності. 

         Як стало відомо з засобів масової інформації, головою комісії з визволення політв’язнів Коханівським М. вищезазначених осіб вже внесено до списку осіб, що підлягають реабілітації. Рішення з цього питання має бути розглянуто на комітеті до 11 березня 2014 року.

         Однак, вказані особи не можуть бути звільнені від відповідальності, оскільки вчинені ними злочини жодним чином не пов’язані з участю у політичному протистоянні, а є тяжкими і направленими проти життя і здоров’я людини та вчинені з корисливих мотивів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.