Укрінбанк знизив аванси за іпотекою до 15%

24 лютого 2014, 07:46
Власник сторінки
Свободный журналист
0
110
Укрінбанк знизив аванси за іпотекою до 15%

Першими на скрутні умови і економічну кризу відреагували українські банки. Фінустанови, які ще залишилися на іпотечному ринку, терміново поліпшили умови позик на купівлю нерухомості для населення.

Україна може виявитися не спроможною обслуговувати зовнішні боргові зобов'язання. Про це свідчить проспект емісії українських державних єврооблігацій на $2 млрд., розміщений на сайті Ірландської фондової біржі. “Дефолт українських зовнішніх зобов'язаннь матиме тяжкі наслідки для української економіки, включаючи значну девальвацію гривні. Здатність України рефінансувати існуючий борг у значній мірі залежатиме від зв'язків з Росією – говориться у документі.

Першими на скрутні умови і економічну кризу відреагували українські банки. Фінустанови, які ще залишилися на іпотечному ринку, терміново поліпшили умови позик на купівлю нерухомості для населення. Так, минулого тижня ПАТ «Укрінбанк» знизив аванси за іпотечними кредитами до 15%, ПАТ «Аван – Банк» - до 25%, ПАТ «Піреус Банк» - до 30%. Ставки за кредитами з мінімальним авансом дещо вищі і досягають 19-22 % річних.

Крім того, банки все частіше заявляють про пом'якшення вимог до платоспроможності позичальників. Деякі з них почали приймати до уваги неофіційні доходи позичальника і працюючих членів сім'ї, тим самим підвищивши його шанси на отримання позитивного рішення про видачу кредиту.

Фінансисти сподіваються, що вжиті заходи дозволять залучити більшу кількість клієнтів та деяким чином підтримати рівень доходності банків і стабілізувати будівельний ринок.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.