Голові Служби Безпеки України,генерал-майору Якименко О.Г.

10 лютого 2014, 09:55
Власник сторінки
історик, юрист
0
118

Пане Голово,останнім часом в Україні активізують свою діяльність проросійськи організації та партії, які мають на меті зміну існуючого територіального устрою України. Діяльність таких організацій несе


Голові Служби Безпеки України,генерал-майору

Якименко О.Г.

Пане Голово,останнім часом в Україні активізують свою діяльність проросійськи організації та партії, які мають на меті зміну існуючого територіального устрою України. Діяльність таких організацій несе в собі пряму загрозу суверенітету та територіальній цілісності України.

9 лютого, в Донецьку, пройшов мітинг присвячений 96 -ій річниці з дня заснування Донецько-Криворізької республіки.

Донецько- Криворізька Радянська Республіка – організована на території Донецько- Криворізького басейну. Проголошена 12 лютого 1918 на 4 -му обласному з'їзді Рад робітничих депутатів Донецького і Криворізького басейнів в Харкові.

До складу республіки увійшли території Харківської та Катеринославської губерній (цілком), частина Криворіжжя Херсонської губернії, частина повітів Таврійської губернії (до Кримського перешийка) і прилеглих до них промислових (вугільних) районів області Війська Донського по лінії залізниці Ростов- Лиха (фактично все Лівобережжя). Зараз це нинішні Донецька, Луганська, Дніпропетровська і Запорізька області, а також частково Харківська, Сумська, Херсонська, Миколаївська і російська Ростовська.

17 (30) листопада 1917 Пленум Облвиконкому відкинув 3-й Універсал Центральної Ради, яка заявила претензії на ці землі, і зажадав проведення референдуму з питання самовизначення краю.

Під час акції всім бажаючим роздавали паспорти т.зв. Донецької республіки.

При цьому в ході мітингу активісти закликали владу міста та області повернутися до питання відтворення ДКР (або Малоросії). Учасники мітингу заявили, що час відтворення вже настав і "зволікання смерті подібно". Подібні заклики несуть в собі пряму загрозу суверенітету та територіальній цілісності України.

Звертаюся до Вас, п. Голово, з вимогою припинити на теренах України діяльність проросійських радикальних організацій, діяльність яких направлена на зміну існуючого територіального устрою.

Вимагаю перевірити діяльність т.зв. російських діаспорних організацій та "Русских центров", під прикриттям яких здійснюється координація провокативної діяльності проросійських організацій ".

Співголова ГІ "Права Справа" Д. Снєгирьов

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.