Білоцерківські депутати провалили сесію, а громада вимагала в мера вийти з ПР

25 січня 2014, 10:42
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
193
Білоцерківські депутати провалили сесію, а громада вимагала в мера вийти з ПР

В приміщенні міськради були помічені тітушки

Нездатність керівників міста до діалогу з громадою і відсутність частини депутатського корпусу призвели до того, що розлючені люди ледь не пішли на штурм міської ради.

24 січня у Білій Церкві мала відбутися позачергова сесія міської ради, у порядку денному якої було лише одне питання – прийняття звернення до ще керівних органів країни і посадових осіб з вимогою припинення насилля, відставки президента і уряду, відмінити дію прийнятих 16 січня законів, призначення позачергових виборів.

Як і прогнозували опозиційні політичні сили та громадські діячі, сесія не відбулася через відсутність кворуму в сесійній залі. Натомість у неї прагнули попасти представники міської громади, яких близько півтори сотні зібралося біля стін адмінбудівлі. Їхньому бажанню стали на заваді представники міліції. Втім, жорстких дій міліціонери не застосовували. Після короткої перепалки та хапання за лацкани частина мітингувальників пройшла в зал засідань, де відбувся обмін звинуваченнями між опозицією та керівниками місцевого самоврядування: міським головою Василем Савчуком, секретарем міськради Олександром Олійником, заступниками міського голови.

Представники ВО «Майдан» запропонували депутатам міськради почати формувати Народну раду, але останні (крім представників ВО «Свобода» та Народної партії не відгукнулися на ініціативу). «Майданівці» вимагали від депутатів Партії регіонів та міського голови вийти з партії, або розділити усю відповідальність зі своїми одно партійцями і керівництвом країни за дію силових структур, які призвели до загибелі людей. «Регіонали» не захотіли робити подібні кроки.

Тим часом у коридорах міської ради з’явилися люди, які називали себе комунальниками, хоча не могли назвати ні своїх посад, ні в якому ЖЕКу працюють, ні імені свого начальника. Щоправда «ерзац-тітушки» скоро ретирувалися.

Дискусія продовжилася на ганку міськради. Учасники мітингу повторили свої вимоги, але міський голова вперто ухилявся від них. Зрештою люди знову пройшли в сесійну зали і пробули там до закінчення дня і пообіцяли повернутися.

Активісти приспустили прапор біля міскради  і пов'язали його чорною стрічкою

Читайте також:


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.