Мер Білої Церкви регіонал Василь Савчук: "Це сценарій Москви"

24 січня 2014, 07:41
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
752
Мер Білої Церкви регіонал Василь Савчук:  Це сценарій Москви

Біла Церква вимагає дії

23 січня у відбулося пленарне засідання Білоцерківської міської ради. Задовго до його відкриття перед входом у приміщення була виставлена фотографія застреленого снайпером Михайла Жизневського до якої мешканці міста приносили запалені свічки та покладали квіти.

В кулуарах міськради голови депутатських фракцій „Батьківщини” та Партії регіонів поділилися своїми думками щодо ситуації в Україні. Сергій Беркут („Батьківщина”): „Режим перейшов усі межі. Не маючи розуму говорити, вони почали відстріл. Якщо колись казали „Покращення наступить скоро” то тепер їхні слова можна перефразувати „Застрелю кожного, хто не підкориться”. Україна прокидається, кожен громадянин прагне показати, що він хоче жити у вільній країні. Сьогодні ми будемо пропонувати нашим колегам вийти з Партії регіонів”.

Костянтин Бугайчук (Партія регіонів): „Моя позиція, як представника міської організації, однозначна: потрібно припинити ескалацію напруги з обох сторін, сідати за стіл переговорів і тільки мирним шляхом вирішувати усі проблеми. Все інше – розкол України. Не можна сказати, що верхівка партії не дослухається до нашої думки (На початку грудня минулого року міська організація ПР вимагала відправити уряд у відставку і притягнути винних у розгоні Євромайдану до відповідальності. – авт.), треба продовжити переговори”.

Перед початком роботи депутати вшанували хвилиною пам’яті загиблих учасників протесту. Після того фракція „Батьківщини” зробила звернення до колег-регіоналів про складання ними партійних квитків. „Регіонали” пропозиції не прийняли.  

Після розгляду поточних справ, депутатам запропонували проголосувати за проект звернення до Президента України, Верхової Ради та Кабінету міністрів, у якому засуджувалися силові методи розв’язання кризи і уся провина перекладалася на організацію „Правий сектор”. Зусиллями громадських діячів та груп депутатів міськради було запропоновано інший варіант звернення.

Тим часом біля приміщення міськради зібралися мешканці міста, які вимагали від міського голови та депутатів відреагувати на події у Києві, негайно скликати позачергову сесію ради і вимагати від президента відведення бійців МВС у казарми, відставки уряду, покарання винних у загибелі людей, проведення чесних виборів у Верховну Раду. До мітингуючи вийшов міський голова Василь Савчук. Він повідомив, що позачергова сесія може відбутися лише наступного дня і запропонував створити робочу групу, яка напрацює проект рішення міської ради. На питання чи він готовий і далі перебувати у Партії регіонів, Савчук відповіді не дав, натомість виголосив тираду про сценарій Москви і про те, що події на Грушевського спровоковані з Кремля і "вони там зараз сидять і з посмішкою за цим всім спостерігають". Мітингувальники почали закидати меру про "подвійні стандарти" і про те, що, голосуючи за нього, не обирали мера-регіонала, тому пан Савчук по суті зрадив своїх виборців. Міський голова повідомв, що ніколи своїх виборців не зраджував і наголосив, що готовий скликати позачергову сесію, запросивши голів фракцій в свій кабінет.

Після цього на імпровізовану "трибуну" вийшов депутат Ліневич і повідомив, що готовий зареєструвати проект рішення з вимогами мітингувальників, до роботи над яким запросив ініціативну групу. Над документом зголосились попрацювати громадські діячі: О.Мельник, К.Климчук, А.Біцюра. О 17:00 сформульований проект рішення зачитали мітингуючим, які схвалили усі його пункти одноголосно. Зокрема, там висловлені наступні вимоги: негайно припинити силове вирішення суспільно-політичної кризи, вивести "Беркут" і "ВВ" до місць постійної дислокації, відправити уряд Азарова у відставку, призначити позачергові вибори і сформувати уряд національної довіри, відмінити закони 16 січня, сформувати новий склад ЦВК, покарати посадових осіб, винних у загибелі людей на Грушевського.

В 17:00 з секретар міської ради Олександр Олійник оголосив про скликання позачергової сесії, на якій відбудеться розгляд зареєстрований О. Ліневичем проекту рішення ради з вимогами мітингувальників. 

Читайте також:


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.