Хіба хочу? Мушу!

05 листопада 2013, 10:26
Власник сторінки
коммерческий работник
0
373

Про місію. Про обов"язкок. Про культуру

А чи знаєте ви, пані та панове, як функціонує система правосуддя з судом присяжних на дикому-дикому Заході? Перелік присяжних визначається з списків виборців шляхом випадкового жеребкування. Певну кількість громадян (ан Франс - це 40 осіб для місцевої громади) , які будуть в цьому році приймати участь в засіданнях протягом наступного року, відбирають і затверджують засіданням місцевої ради. Потім, в залежності від типу справи, що заслуховується, теж шляхом випадкового жеребкування з них обираються 9-14 присяжних засідателів... все наче зрозуміло. Далі найважливіше: обрані присяжними засідателями НЕ МАЮТЬ ПРАВА відмовитись від почесного і священого обов"язку бути посередником між звинуваченим і Справедливістю... Це їхня місія, яку вони мають нести, їх почесний обов"язок в розбудові і підтриманні системи справедливого і представницького правосуддя. 

Це один бік питання.

 Другий бік питання я вже розкривав. Більшість європейських чиновників, коли мова йде про те "навіщо займатися взагалі питанням асоційованого членства України в ЄС", кажуть, що питання навіть не в Україні, бо вона і близько не знаходиться на достатньому рівні за багатьма критеріями, щоб бути в родині європейських держав. Мова йде про Росії. Через Україну Європа хоче показати шлях альтернативного для Росії, цивілізованого, демократичного, побудованого на верховенстві права суспільстві. Бо є побоювання щодо того, що Росія обере собі модель розвитку Північною Кореї, і тоді це буде проблема для всього людства.

Тому, любі мою українці, ми з вами обрані. Це честь, але і зобов"язання. Це привід для того, щоб пишатися, але і привід для того, щоб страждати. Ми ті - хто покликаний спасти цю блакитну кульку. І шлях цей пролягає скрізь підняття свідомості, грамотності і в цілому культури наших сусідів.


Я вже починаю це усвідомлювати і тому, хоча це протиречить моїй природі, полізу з нав"язливим повчанням зокрема до панів Геїча та Стренджера, мозок яких пошкоджений споживанням фаст-фуду а-ля рюс під брендами "Бандитський Петербург", "Бригада", "Харламов" і таких інших. А ще й це російське телебачення як жахливий за своїм впливом на ЦНС фон... Шкода їх. Але, чим гірший початковий матеріал, тим більше приводу пишатися прогресом. 

Пане Геїч, пане Стренджер. Знайдіть годину свого часу, відкладіть всі справи, які Вам видаються наразі невідкладними. Повірте, смак, почуття гумору, ввічливість - коштують набагато більше того, що ви можете наробити за годину. Присядьте і подивіться цей простий не високої якості банд анонс для одного з якісних фільмів. Просто продивіться, потім ще раз, і ще раз. Ви можете чогось не зрозуміти з мови, але ви повірите акторам, бо вони щирі, вони професійні, вони дорогі (в плані - не дешеві). Сюжетна лінія фільму в нашому контексті - не важлива. Треба починати з найбільш "товстих" моментів, і рухатись до витончених, а не намагатись охопити все і від разу. Ми вас виховаємо, як би складно нам це не давалося би, як би ви нас за це не ненавиділи і не лаяли.


І Боже збав Вас дивитись цей фільм російською. Це все рівно, що трюфелі подавати всередині БігМаку.

Всім гарного дня! 



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.