Д.Снєгирьов привітав з Днем партизанської слави учасників підпілля ОУН, УПА

25 вересня 2012, 10:09
Власник сторінки
історик, юрист
0
290

День партизанської слави відзначається щорічно 22 вересня. В 2001 році Указом Президента України цей день був проголошений Днем партизанської слави. Пострадянська історіографія та державні чиновники з

22 вересня 2012 року Д.Снєгирьов привітав з Днем партизанської слави ветеранів визвольного руху — учасників підпілля ОУН, вояків УПА.



День партизанської слави відзначається щорічно 22 вересня. В 2001 році Указом Президента України цей день був проголошений Днем партизанської слави. Пострадянська історіографія та державні чиновники з колишньої комсомольської партноменклатури фактично узурпували це свято, традиційно вітаючи лише учасників радянського партизанського руху, ігноруючи при цьому учасників ОУНівського підпілля та української партизанки.

За період 40–50 років у лавах українського національного руху опору зі зброєю в руках проти усіх без винятку поневолювачів боролися близько 600 тисяч партизанів та підпільників. Вітаючи ветеранів партизанського руху Президент України Янукович мав би згадати про українських партизан, які виборювали свою Україну у лавах УПА, УНРА, загонів самооборони.Але основний акцент привітання Януковича був перенесений на учасників радянського партизанського руху та підпілля.

Фактично вищою посадовою особою України проігнорований той величезний внесок та героїка боротьби українських партизан та підпільників. Ігнорування з боку Президента України , який би мав в цей день привітати усіх без винятку ветеранів партизанського руху, ще раз наочно продемонструвало той факт , що в Україні ведеться тотальний наступ на історичне минуле, яке тісно пов'язане з героїкою визвольних змагань.

Вітаючи в цей день ветеранів, учасників ОУН, УПА, членство ГІ» Права Справа» наочно продемонструвало, що свято партизанської слави є святом усіх без винятку учасників Другої світової війни.

 Співголова ГІ» Права Справа» Дмитро Снєгирьов зазначив: «Поздоровляючи ветеранів партизанського руху на Україні, Президент Янукович мав би в першу чергу згадати про тих сивочолих ветеранів, які зі зброєю в руках виборювали незалежну Україну. Фактично Президент Янукович поділив ветеранів на своїх та чужих, ще більше поглиблюючи розкол у суспільстві. Вітаючи ветеранів української партизанки, ми вшановуємо пам'ять тих сотень тисяч Українських патріотів, які загинули у кривавому вирі війни, здобуваючи волю для наступних поколінь українців».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.