У Білій Церкві судять автомайданівців

22 січня 2014, 09:07
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
656
У Білій Церкві судять автомайданівців

Не оминула рука вибіркового правосуддя і Білу Церкву.

Після прогулянки до маєтку Віктора Януковича у Межигір’я на його учасників розпочалося справжнє полювання. У стрічках новин з’являються повідомлення про позбавлення громадян України прав керування транспортними засобами на певні строки. Не оминула рука вибіркового правосуддя і Білу Церкву.

Першим із його потенційних цілей став Олег Троіцкіс. «Я того дня  їздив до Вишгорода, через що отримав купу неприємностей. Невдовзі до мене прийшли працівники ДАІ і почали вимагати пояснення, чому я їздив у той бік. Я відмовився це робити, згідно зі статтями чинного законодавства. 4 січня міліціонери зупинили мене біля МРЕВ і склали протокол. Я часто буваю на Майдані й у той же день також там був. Але о 12:30, як вказано у рапорті ДАІ, я нібито не зупинився на їхню вимогу на 20-му кілометрі Вишгородської траси, ми були на Європейській площі, про що є відео- та фотофакти. Ці матеріали можна взяти з камер відеоспостереження банку «Хрещатик» Таким чином ми маємо справу з підтасовкою фактів інспекторами ДАІ. Правда, я сумніваюся, що ці факти візьме суддя до уваги. На 90% упевнений у вирішенні розгляду справи не на мою користь. Тим паче, судді позбавляють прав водіїв. Лише два рішення були прийняті на користь автолюбителів».

Його дружина Ольга додає: «Працівники автоінспекції намагалися пройти до нас додому у той час, коли мене і чоловіка там не було. Діти дверей не відчиняли, не дивлячись на вперті спроби міліціонерів. Це просто штурм якийсь!»

Тим часом до суду підійшло зо три десятки активістів із плакатами на кшталт: «Міліція з народом?» та «Вимагаємо справедливого правосуддя!». Туди ж підтягнулося із десяток міліціонерів, з якими активісти вступили у дискусію.

Суддя Тамара Шпак заслухала клопотання Олега Троіцкіса про залучення додаткових доказів і перенесла розгляд справи на наступний день.

Нещодавно мій знайомий, колишній заступник Міністра у  справах сім’ї, молоді та спорту України взяв автомобіль дружини і прокатався до Межигір’я. Через кілька тижнів прийшло повідомлення, що суд позбавив його жінку прав за невиконання вимог інспекторів ДАІ та хуліганські вчинки. Про це був складений протокол, і двоє понятих розписалося. Тільки біда, жінка у цей час була на роботі, про що є відповідні записи та свідчення її співробітників. Такі у нас зараз порядки. 

Ми продовжуємо слідкувати за процесами над автомайданівцями. Будьте з нами і з Україною.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.