Мало нам тітушок, тепер ще й мажори. У Білій Церкві вибухнув новий скандал

27 грудня 2013, 04:13
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
1038
Мало нам тітушок, тепер ще й мажори. У Білій Церкві вибухнув новий скандал

"Цю справу можна було вирішити за 2 дні. Це я вам як колишній директор школи кажу", - міський голова Василь Савчук

У 2013 році Біла Церква неодноразово ставала місцем для діяльності всеукраїнських телеканалів. Останнім інформаційним приводом стала ситуація у білоцерківській ЗОШ №6, де дітей тероризував малолітній хуліган. Дійшло до того, що шибеник (який за свідченням батьків потерпілих школярів є сином власників ресторану "Фортеця") почав душити своїх ровесників за допомоги «удавки». Звісно, що батьки підняли бунт. Дивно, але цю історію довелося вирішувати лишень за посередництва медійників. Ми звернулись до адміністрації навчального закладу прокоментувати ситуацію, проте наші прохання було проігноровано.

На відміну від директора школи Верис Ніни Василівни, міський голова Василь Савчук дати коментар не відмовився: «В одному з середніх класів школи дитина агресивно поводила себе по відношенню до однокласників. Батьківський комітет поставив питання, що потрібно щось із нею робити. Такі випадки є у кожному місті і чи не в кожній школі, про це я вам кажу, як колишній директор школи. Вони були і будуть. Просто питання в тому, щоб не допускати виходу негативу на телеканали. Є класний керівник і директор школи, які в першу чергу повинні володіти ситуацією і знаходити правильне рішення, так як і сталося згодом. Пристрасті вже стихли. Але для цього знадобилося два місяці, хоча я переконаний, що справу можна було залагодити за два дні».

Начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик також не відмовився пролити світло на скандальну ситуацію.

- Яке було прийнято рішення у ЗОШ №6, щоб втамувати пристрасті?

- Стало зрозуміло, що дитина не може відвідувати цей клас у навчальному закладі, оскільки не склалися стосунки між дітьми, між батьками і потрібно сказати відверто, що дитина особлива. До особливих дітей мають бути особливі підходи щодо навчання і виховання. Проблему можуть вирішити батьки дитини і вони мають визнати, що їхнє чадо відрізняється від інших дітей: можливо гіперактивністю, можливо поведінкою чи ще чимось. Якщо батьки самі не в змозі вирішити питання виховання дитини, то їм потрібно звернутися до спеціалістів, приємно це визнавати чи ні. Батьки мають усвідомити свою відповідальність за те, як сформується характер дитини, ким вона виросте, як вона адаптується і соціалізується в суспільстві.

- Яке рішення прийнято?

- Дитина не буде відвідувати цю школу.

- Чому вирішення питання затягнулося на такий довгий час?

- Справа в тому, що згідно законодавства кожна дитина має право на освіту і саме батьки визначають той чи інший вид навчального закладу і форму навчання. Батькам неодноразово пропонувалося змінити навчальний заклад, але найбільше говорилося про те, що дитині потрібно пройти обстеження у спеціалістів і за необхідності навчатися за індивідуально програмою. Індивідуальне навчання призначається для дітей, які мають вади фізичного, або розумового розвитку. Вони можуть перебувати поза шкільним середовищем, яке може виступати подразником і тим самим покращити свій моральний і психічний стан. Але рішення про індивідуальну форму навчання можуть прийняти лише батьки. У даному випадку батьки не дуже дослухаються до думки спеціалістів, а вигнати дитину зі школи можливості немає.

- Інтернетом «гуляє» думка, що батьки хлопця були великими спонсорами школи тому й вирішення питання затягувалося.

- Директор школи працює на своїй посаді лише кілька місяців, і вона не мала змоги бути причетною до тих фінансових ресурсів, які, можливо, і поступали від батьків даної дитини. А загалом, ми а усіма розмовами не бачимо трагедії самої дитини, яка вчиняла акти хуліганства, адже її потрібно рятувати і це також є обов’язком нашого суспільства.

Інтернет-користувачі місцевого форуму висувають інші гіпотези з приводу дивної поведінки директорки школи cтосовно скандального підлітка. 

Форумчани повідомили, що місцевого "мажора" звати Андрій Надуєв і навіть дали лінк на його сторінку вконтакті, проте зв'язатись з хлопцем не вдалось, оскільки користувач видалив сторінку з мережі через кілька годин після оприлюднення лінку на форумі. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.