Право журналіста на помилку.

21 грудня 2013, 22:46
Власник сторінки
журналист
0
231

«Професія журналіста дуже відповідальна, її представники не мають права на помилку, адже їх слово користується авторитетом у громадян.»

В Україні слово журналіста користується авторитетом. До нього прислухаються, йому довіряють. Але це говорить також про те, що журналістика дуже відповідальна професія, і її представники не мають права на помилку. Відповідальність журналістів не менша, ніж відповідальність політиків, адже вони беруть участь у формуванні світогляду нації, тому так чи інакше впливають на її успішність

Єдність журналістів і прагнення бути корисними своєму народу викликають повагу. Журналіст повинен бути впевнений в тому, що інформація, яку він поширює і коментує, відповідає дійсності, недостовірні повідомлення є неприпустимими. Журналіст зобов’язаний оперувати тільки тією інформацією, першоджерело якої йому відоме. Журналіст не повинен нехтувати важливою інформацією чи фальсифікувати документи. Журналіст несе відповідальність перед суспільством за забезпечення права на знання правди, а також за зміст та якість інформації, поширюваної за власним підписом, за псевдонімом чи анонімно але з його відома та згоди. Журналіст повинен надавати споживачам інформації правдиве зображення дійсності, викладати факти, зберігаючи їх справжній сенс, не допускаючи неповноти та спотворень, розкриваючи причини, наслідки, контекст подій та найважливіші зв’язки для забезпечення суспільства достатньою кількістю матеріалу, що дає можливість сформувати точне і найбільш адекватне уявлення про сьогодення.

 

Повага правди і права суспільства знати правду – першочерговий обов’язок журналіста.

Нашими зусиллями, журналісти, наповнюється і стає цікавим інформаційний простір, що є важливим елементом існування держави.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.