Папа Римський закликав християн відкинути ідею про те, що Всесвіт з’явився випадково

06 січня 2011, 18:18
Власник сторінки
Настоятель парафії Покрова Божої Матері УПЦ КП у місті Ірпінь. Практикуючий психолог.
0
642

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ!))) http://ua.korrespondent.net/tech/1158191-papa-rimskij-zaklikav-hristiyan-vidkinuti-ideyu-pro-te-shcho-vsesvit-z-yavivsya-vipadkovo


Сьогодні, 6 січня, Папа Римський Бенедикт XVI виступив з проповіддю у базиліці св. Петра, закликавши близько десяти тисяч вірян відкинути ідею про те, що Всесвіт виник випадково.

Як повідомляє Reuters, проповідь понтифіка приурочена до святкування Богоявлення, яке католики відзначають 6 січня. Папа Римський заявив, що Всесвіт не є результатом збігу обставин, "як дехто хоче змусити нас вірити". За його словами, теорія Великого вибуху та інші подібні наукові концепції обмежені, оскільки не намагаються "пояснити справжню суть реальності".

"У красі світу, в його таємничості, величі та раціональності... ми можемо лише дозволити собі наближатися до Бога, творця неба і землі", - сказав понтифік.

Зазначимо, що нині Церква не відкидає деяких наукових теорій про еволюцію Землі і людей, але й не бачить причин вважати, що за цією еволюцією не стояв Бог.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.