Відкритий лист-скарга щодо факту умисного отруєння собак

09 лютого 2011, 10:33
Власник сторінки
защита права на жизнь
0
1730

Протягом багатьох років відбувається умисне отруєння домашніх та бездомних собак в Павлівському сквері що на розі вул. Гоголівської та Ю.Коцюбинського в м. Києві.


Голові Київської державної міської адміністрації
Попову О.П.

Головному державному санітарному лікарю м.Києва
Пономаренку А.М.

Президенту Міжнародного товариства захисту тварин
Тарнавській Т.Й.

Головному редактору «Газети по-київськи»
Тихому С.

Начальнику ЖЕП «Покровська»
Тащєву В.В.


          Ми, мешканці  Шевченківського району м.Києва, висловлюємо велику занепокоєність фактом умисного отруєння домашніх та бездомних собак в Павлівському сквері (на розі вул. Гоголівської та Ю.Коцюбинського в м. Києві). Такі випадки трапляються регулярно протягом багатьох років; останній стався 25 січня 2011 року, внаслідок чого загинуло пять господарських собак. Господарям тварин завдано морального ( не дивлячись на надану швидку ветеринарну допомогу, їм та їх дітям довелось спостерігати за страшною смертю своїх улюбленців) та матеріального збитку. Господарі загиблих тварин звернулись до правоохоронних органів з вимогою негайно розібратися в скоєному у Павлівському сквері, та притягти винних до відповідальності.

Нам стало відомо, що Комунальне підприємство "Притулок для тварин" провів закупівлю 1,5тони отрути гострої діі - яду"Стрилець", яким і отруілися наші тварини.

Вимагаемо від КП "Притулок для тварин" звітності витрати цього яду, та  плану дій по використанню ціє отрути. А також зупинити варварський режим по відношенню до тварин.

Вимагаемо від Головного санітарного лікаря м.Киева, розяснень по закупівлі  та використанню отрути гострої  діі - яду "Стрилець" в місцях відпочинку. Зокрема, в багатьох краінах світу ця отрута взагалі заборонена.

Павлівський сквер - єдине місце відпочинку для жителів мікрорайону. Нас обурює факт застосування сильнодіючої отрути в місці відпочинку дітей.
  
Вимагаємо роз’яснення, з якою метою проводяться подібні акції. Якщо це дератизація, мешканці мають бути попереджені завчасно, а залишки отрути мають бути прибрані з території парку.

Організатори таких заходів брутально порушують Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» від 15.12.2009 статей 4 («…заборона жорстоких методів умертвіння тварин;.») та 17 («…забороняється застосовувати   негуманні   методи   умертвіння тварин, що   призводять  до  загибелі  від  задушшя,  електричного струму,  больових ін'єкцій,  отруєння,  курареподібних препаратів, перегріву, та інші больові методи;..»).    

Звертаємо Вашу увагу на морально-етичний аспект справи, влітку 2009 року були отруєні бездомні собаки, які в муках помирали на очах у дітей, поруч  розташовані школи, два дитячі майданчики, дитячі садки.

Вимагаємо з’ясувати, хто проводить регулярні отруєння тварин та вжити термінові заходи, аби  припинити такі дії в майбутньому.

Прокурора  Шевченківського району м. Києва просимо проконтролювати  розгляд  заяв  господарів загиблих тварин, які подані до Шевченквського РУ ГУ МВС України в м. Києві, а також провести перевірку законності придбання та використання Комунальним підприємством "Притулок для тварин" вищезазначеного яду, який згідно видаткової накладної № РН-0002648 від 05 жовтня 2010 року був отриманий вищезазначеним КП ( копія накладної додається).

Голову Київської державної міської адміністрації Попова О.П просимо проконтролювати , та допомогти у виришінні нашого питання.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Киев,жалоба,открытое письмо,отравление собак,Павловский свер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.