Чи є обґрунтованим підвищення на 60% вартості проїзду в маршрутних таксі Полтави?

12 лютого 2011, 08:55
Власник сторінки
член правління ПОО ВМГО "Демократичний Альянс"
0
662

З 5 лютого проїзд в маршрутному транспорті м. Полтави подорожчав на 60%: з 1.25 до 2 гривень.

В різних країнах світу проводиться активна робота з розвитку транспорту загального користування, підвищення його комфортності та безпеки. В Україні ж ми стикаємося зі збитковістю підприємств міського транспорту, критичним рівнем зношеності рухомого складу та невизначеністю джерел фінансування. Незадовільний рівень якості зумовлює низьку конкурентоздатність послуг міського громадського транспорту та скорочення обсягів транспортної роботи.

Особливо актуальною наразі постає ще й проблема підвищення вартості проїзду. Нагадаємо, що з 5 лютого в Полтаві рішенням Полтавської міської ради тариф на перевезення пасажирів у маршрутних таксі був піднятий з 1,25 до 2 гривень. Як пояснювали депутати та сам міський голова, якщо ціну не підняти, то міський транспорт перестане їздити, адже працює зі збитками. «Такою є вимога автоперевізників», — запевнив Ігор Верига, начальник відділу з питань транспортних перевезень та зв'язку міськвиконкому Полтави.

Громадське опитування виявило, що на день громадяни 2 і більше разів користуються маршрутним транспортом. Тобто, якщо брати 21 робочий день, то раніше громадяни витрачали 54,5 грн. на місяць, а тепер ця сума становитиме 84 грн. 

Таке підвищення ціни є занадто різким та необґрунтованим, особливо враховуючи низьку якість послуг перевезення, зокрема переповненість транспорту, низький рівень обслуговування та некомфортність перевезень. Крім того, щоб добратися в деякі райони міста, громадський транспорт необхідно чекати більше 15 хвилин.

Підвищення вартості проїзду задовольняє лише одну сторону – перевізника, і зовсім не враховує інтереси населення у забезпеченні якісними, орієнтованими на споживача, послугами.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Полтава,проезд,маршрутні таксі,підвищення вартості проїзду,5 лютого
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.