Високі технології бізнесу

15 березня 2011, 11:43
Власник сторінки
коммерческий работник
0
586

або бізнес по-німецьки (не реклама банку Форум)


Коли ми чуємо слово "технології", то несвідомо в наших головах виникають образи якихось роботів, мікроелектроніки, станцій з сонячними батареями чи чогось подібного. Але існують високі технології в організації, управлінні або (як в ті, приклади, що я хочу показати нижче) в бізнес-відносинах. Хотів би саме їх трохи і освітити )

Надибав випадково цікаву (особисто мені) інформацію про функціонування деяких мікрогалузей малого бізнесу в Німеччині, і хотів би звернути увагу на деякі високі технології, які  опираються в першу чергу на довіру..., довіру до свого ділового партнера і впевненість в його надійності.

Отже, приклад №1

Функціонування торгівельних точок з продажу преси

 ПОСТАЧАЛЬНИК МАЄ ДОВІРЕНІСТЬ НА КОРИСТУВАННЯ РАХУНКОМ ВЛАСНИКА ТОРГІВЕЛЬНОЇ ТОЧКИ, і сам, згідно своїх розрахунків, списує з цього рахунку кошти на власне ім"я. Система працює по логіці передплати за мобільний зв"язок: у кожного клієнта є власний особистий рахунок у постачальника і задача власника торговельної точки  його вчасно поповнювати, якщо вибився в "червоні числа", то постачання автоматично припиняється. А це (по німецьким міркам) означає - катастрофф. Але уявіть собі оператора мобільного зв"язку, який має право самостійно перераховувати з вашої зарплатної картки (наприклад) собі на рахунок? )

Приклад №2

Функціонування дрібних м"ясних, рибних магазинчиків, ресторанів, кафе тощо.

Розповсюджена схема відносин постачальник-торгова точка, коли постачальник має ключі (механічні і від сигналізації) від приміщення торгової точки, сам привозить товар вночі (без представників одержувача), розвантажує, завантажує в холодильники,   робить аналіз залишків для подальших рекомендацій щодо наступного постачання товару, все закриває і ву а ля! Впевнений, що залишків тари, слідів від чобіт на підлозі  після всього цього не залишається. ) Персонал магазину/торгової точки зранку приходить і бере свіжі продукти в холодильнику. Бухгалтерія одержує рахунок. Спеціаліст з закупівель отримує рекомендації щодо наступного замовлення. Все без витрат часу, грошей, людей на прийомку. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.