ДЕВІЗ ЯНУЧАРІВ: КРАЛИ, КРАДЕМО, БУДЕМО КРАСТИ! Нова хвиля Великого дерибану, Укртелеком - перший пішов! Нафтогаз піде другим?!!!

24 березня 2011, 15:30
Власник сторінки
Головний редактор політичного порталу і газети Тарасова ПРАВДА
0
840

Янукович до Азарова: «Ну що, Миколо Яновичу, подерибанемо? Питання приватизації держмайна серйозно розхвилювало Януковича, і це підвищує рівень «базової тривоги» народу. Адже кожному зрозуміло, що попереду гряде низка афер, за якими багато держмайна за ко




Президент рішучо і наполегливо вимагає активізувати програму приватизації державних об`єктів. При чому, законодавча база по даному питанню не задовольняє гаранта, вона, бачте-но, сповільнює темпи процесу. І, хоча цьогорічних план прихватизації ніби виконано, продажем Укртелекому, однак час піджимає, і бажаючі «скомуніздити» рештки державної власності «наполягають».
Нагадаю, що Укртелеком був прихватизований 11 березня за 10,575 млрд. грн. «невідомою групою осіб» названими австрійською інвестиційною компанією «ЕСУ» (Epic Services Ukraine). Експерти обурені непрозорістю процедури проведення угоди, так як невідомо, хто стоїть за цією компанією. У Євросоюзі навіть угоди вартістю в $1 млн. дотошно перевіряються, тоді як у нас без перешкод рухають мільярдами. І перші припущення щодо Укртелекому – це звісно те, що компанія, в остаточному результаті, дістанеться Ренату Ахметову.
На черзі прихватизації тепер стоїть такий «баласт для держави», як Акціонерна компанія «Нафтогаз» України. Янукович цілеспрямовано зібрався виставити на міжнародну біржу частину акцій компанії. Він вважає, що знайти інвестора – єдиний вихід, адже «Нафтогаз» знаходиться на межі банкрутства.
Дійсно, відомо, що компанія має купу боргів, виживає переважно за рахунок вливання коштів отриманих від Міжнародного валютного фонду. Натомість держава зобов`язалася перед МВФ дерти з населення ще більшу оплату за газ. Нещодавно Нафтогаз взяв велику позику в осязі близько 1 мільярда гривень в Ощадбанку. Янукович нагадав, що з 1999 року й до сьогодніi заборгованiсть пiдприємств ЖКГ перед НАК \"Нафтогаз Україна\" сягнула 13 млрд грн, з яких 4 млрд - тiльки цього року.
Проте, що спричинило виникнення такого кризового стану в компанії? Сам Янукович призвів до перетворення «Нафтогаз України», на надважкий баласт. Саме з початком його президентства НАК \"Нафтогаз України\" потрапив в особливу скруту. Компанія, що довгий час достойно тримала оборону, під дбайливим наглядом Януковича змінила свою позицію і швиденько програла суд. Рішення Стокгольмського арбітражного суду зобов\'язало віддати компанії \"РосУкрЕнерго\" 12 млрд. кубів природного газу. Завдяки новій владі, Україна програла на користь близького новому президентові олігарху Дмитру Фірташу.
За розрахунками експертів, держава Україна від цього перекидання туди-сюди 12,1 млрд кубометрів газу зазнала збитків приблизно на 1 млрд доларів. Однак Фірташ за теперішніх цін отримає величезний прибуток: 12,1 млрд кубометрів на сьогодні коштують 3 млрд доларів. Олігарх заперечує, що Україна внаслідок цієї угоди виявилася обділеною і запасів газу ледь вистачило на зиму.
За рік президентства Януковича у кілька разів збільшили свої статки олігархи, які опинилися в уряді Азарова: Клюєв, Колесніков, Хорошковський. Так, завдяки скасуванню пакету антикорупційних законів, що був розроблений урядом Тимошенко, стало можливим виділення урядом 200 мільйонів безповоротної державної допомоги на розвиток бізнесу родини Клюєва.
Однак красти можна різноманітними способами, а найбільш масштабно це дозволяють робити туманні схеми приватизації.
Заява Януковича викликала обурення і критику зі сторони опозиції, адже продаж хоч однієї акції \"Нафтогазу\" означає продаж української ГТС. Як розповів міністр палива та енергетики опозиційного уряду Олександр Гудима, «продаж пакета акцій, хай і невеликого, означає продаж українських підземних газових сховищ». НАК \"Нафтогаз України\" є стовідсотковим власником ГТС, і сьогодні законодавчо категорично забороняється відчужувати, продавати, надавати в оренду як ГТС, так і підземні сховища газу.
Але вочевидь влада вже давно готується до афери, адже ще на початку діяльності уряду, Клюєв заявляв про плани внести до Верховної Ради законопроект про зміну статусу ГТС, яким би дозволялася приватизація Пройшов уже рік, але урядовці не наважуються внести до парламенту такий скандальний законопроект.
Забажав - продав одне, захотів – друге. Економіка держави не цікавить ні Януковича, ні інших представників влади. Москва неодноразово пропонувала «вирішити фінансові проблеми» «НафтогаЗу», шляхом об`єднання його з компанією «Газпром». Отож, відповідь на туманні метання Віктора Януковича напрошується сама за себе: російське акціонерне товариство «Нафтогаз», дочірнє підприємство «Газпрому».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,Нафтогаз,дерибан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.