Куди йдемо? Євросоюз чи Митний загруз?

08 квітня 2011, 06:28
Власник сторінки
Головний редактор політичного порталу і газети Тарасова ПРАВДА
0
1273

Поки МЗС України наполегливо демонструвало впевнений курс на євроінтеграцію, українців шокувало інтерв`ю одного «біло-блакитного» соловейка. Валерій Мунтіян як уповноважений Кабміну по співпраці з Росією прогнозує приєднання до Митного союзу вже в липні.

.
Потік Мунтіяновських заявок, таких дисонансних на фоні демонстративно євроналаштованих перших осіб держави, підриває саму концепцію \"стратегічного балансування\" між Сходом і Заходом.

Він вважає, що Україна отримає безліч переваг. Це спрощення митного режиму, розширення ринків збуту, збільшення імпорту інвестиційних товарів, використання яких у виробництві призведе до зростання економіки. А також нові «знижки» на газ – яке дивовижне дежавю! Народ Казахстану витримав такі «переваги» перших три місяці, доки не виявив втрати бюджету від такого союзу у розмірі $500 мільйонів, а також відчутні подорожчання до 50% імпортних товарів.
Уявіть собі, якої якості це геніальне утворення, якщо формування його тривало всього пів року, з 01 жовтня 2009 р. по 01 липня 2010 р., тоді як Євросоюз створювали 9 років. Досі митні відносини між країнами проблематичні, а Митний кодекс неодноразово змінювали російські правознавці. Нашвидкуруч зліплений Митний союз виник з нагоди приходу до влади в Україні українофобних безпринципних урків, які без проблем здають усі державні позиції.
Створення Митного союзу суперечить положенням Конституції України, так як законопроект передбачає часткову втрату державного суверенітету. Так як за Основним законом, тільки Кабінет міністрів України може визначати тарифну, митну політику. А шляхом входження в Митний союз ми передаємо такі права правлінню МС. «Регіонали» традиційно нехтують положеннями Конституції і цілеспрямовано розбазарюють український суверенітет. Ті ж самі не відповідності із положеннями СНГ і СОТ. Від Митного союзу один крок до Союзу Незалежних Держав, а звідти вже й СРСР видно.
Не визначено єдиної позиції щодо мовної політики у Митному союзі, адже повинна бути визначена єдина мова, якою проводитиметься реєстрація документів для митних цілей. Проте зрозуміло якою буде ця мова і без конкретизації – російська. Федеральна митна служба Росії на законних основах отримає практично необмежений доступ до банківських рахунків юридичних осіб-учасників ЗЕТ. А при розподілі доходів від ввізних митних платежів Росія отримає 87,97%; Казахстан — 7,33% і Білорусія — всього 4,7%. Дуже вигідно приєднуватися до такої братії. Ніколи Україна не мала добра від «дружніх» стосунків з Росією, ніколи вони не були рівноправними.
Уповноваженого Кабінету міністрів зі співпраці з Росією Валерій Мунтіян таки розворушив ЗМІ абсурдними заявками, які багато експертів назвали посталкогольною маячнею. За словами Мунтіяна, нам негайно потрібно приєднатися до МС. А вже після підписання угод з Митним союзом «регіонали» обіцяють подбати і про зону вільної торгівлі з Європейським союзом. І буде це, не 2012 року, а 2015! До того ж це буде не зона вільної торгівлі України з ЄС, а зона, яку вже створюватиме підросійський Митний союз. Звісно, в такому випадку ніякої ЗВТ з ЄС нам не світить, а чекає швидше захоронення усіх напрацювань України на шляху до євроінтеграції.
Міністерство закордонних справ України спростовує таку інформацію і заявляє про відданість успіху у створенні зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС найближчим часом. Адже зона вільної торгівлі дасть можливість поступового розповсюдження на Україну чотирьох ключових європейських свобод: свободи руху товарів, капіталів, послуг та робочої сили. Крім того, ЗВТ з ЄС дасть можливість Україні вийти на ринки ЄС, а також – має збільшити в рази обсяги інвестицій з країн-членів ЄС в Україну.
Такі лебедеракощуківські тенденції давно не фігурували у Партії Регіонів, яка довгий час могла гордитися єдністю у прийнятті рішень.
«І вашим, і нашим» - обіцяє майстер компромісів, Віктор Янукович. Президент під час свого виступу у Верховній Раді повідомив, що Україна співпрацюватиме з Митним союзом у форматі «3+1». Він пообіцяв, що курс на євроінтеграція не зашкодить дружнім стосункам з Росією. Цікаво, що на це скаже Путін, не даремно він вирішив персонально заявитися в Україну влітку. Одного разу він уже приїжджав до Харкова, там наш проффесіонал ефектно відстояв національні інтереси України. Україна досі засліплена тим ефектом.
Такий от шизоїдний розкол позицій в Партії Регіонів, проте виник він не спроста. Згадати хоча б українське прислів`я: \"Що у пана в голові – у холопа на язиці\".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Таможенный союз,Путін,Митний союз,Євросоюз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.