Легендарному королю українського гумору Олегу Чорногузу-75 років...

18 квітня 2011, 09:47
Власник сторінки
политтехнолог, журналист
0
1755

Його шедеври сміху "Аристократ із Вапнярки" та "Претендент на папаху " виходили,уявіть собі,мільйонними тиражами. Він і зараз пише неперевершені твори, в яких висміює олігархів та владу...Тому про нього мовчить телебачення...



               Королю українського гумору-75 років
           У легендарного Олега Чорногуза,аристократу сміху і духу –ювілей. І він розпочинає серію зустрічей-концертів з читачами.О 15 годині в музеї літератури поблизу метро «Театральна»,опісля в університетах Києва,а 21 квітня –в обласній філармонії рідної Вінниці.
          Після перших його викривальних шедеврів «Голубий апендицит» та «Я хочу до моря» з нього спробували зробити українського Солженіцина.Він був заборонений,а найвідоміші газети  його «розмазували по стінці » .Інші б підняли руки до гори від знущань та безгрошів»я. А він пише свій найвідоміший шедевр «Аристократ із Вапнярки.» А потім його геніальне продовження-«Претендент на папаху»,які виходили потім мільйонними тиражами. І за нього вступається незабутній екс-голова спілки письменників Павло Загребельний.
                Нині Олег Федорович на гребені слави мешкає в Конча-Заспі. По сусідству з Юлією Тимошенко. Правда,бачить останнім часом тільки її доньку Женю та Шона Карра . Дорогою з Києва веде свою легендарну «Тойоту» і розповідає  нам унікальні анекдоти про легендарного Ваню Соняха.А коли один із нас розповів про те,що він художник,то Олег Чорногуз і бувальщину з життя поділився:
      -Є будинок творчості художників в Седневі. І якось художники приїхали з одними лише напоями. А про наїдки цього разу забули. І як завжди зателефонували дяді Васі : «Виручай,братику ». Та вони довго до нього збирались,бо коли доїхали,то достукались лише до сусідки в хату: «А Вася,-сказала вона, -вас чекав і пошкандибав у сільраду. Он і палка його стоїть,он і яйця висять,беріть»,- показала вона на кульок,зачеплений за огорожу. А коли художники зареготали і до неї дійшло,що вона сказала,то й старенька зашарілась ,зніяковівши: «Та ну вас,хлопці з вашими яйцями »…
                                     (Продовження буде…)

     

на фото у центрі Олег Чорногуз, праворуч Володимир Бондаренко
 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.