Кілька слів про БЮТ і решту опозиції

22 червня 2011, 12:32
Власник сторінки
Понт Аксінський
0
17

На захист написаного в блозі Зоряна Шкиряка.

 Прочитав блог, який зараз у ТОПі і вчергове розчарувався в тому, що твориться серед опозиційно налаштованих людей. Хочу тут сказати кілька слів саме до тих, хто готовий голосувати за опозицію. Закиди і пояснення тих, хто підтримує провладні партії бажано писати десь в іншому місці, бо це пишу не до вас.

Знаєте, Шкиряк написав все так, як воно і є. Однак, накинулися на його блог якраз не "коаліціанти", а "опозиціонери". А що ви творите, любі (дорогі, шановні) друзі? Чого намагаєтеся досягнути? Можливо, хтось із дописувачів тут сидить з конкретною метою - пропагувати якусь партію, членом якої є сам. Хочеться вірити, що таких - меншість, а інші все-таки пишуть з власних переконань, а не з партійних інтересів. Так от, свободівці, ющенківці, гриценківці, яценюківці (...) Що ви творите?

Спробуйте думати не про те, що вам хочеться, а про те, що нас реально очікує. Можете так? Розумієте, як вам не хотілося б, щоб саме ваші симпатії перемогли на виборах, але ви не можете ніяк відхреститися від того факту, що саме БЮТ на виборах через всього-навсього 1 рік буде найпідтримуванішою організацією з усіх опозиційних. Ну це факт, розумієте? Дуже зручно накидуватися зграєю на найбільшого, піднімаючи собі якісь долі відсотків. Але тоді виникає питання - ви дійсно бажаєте, щоб ПР пішло від влади і всі одіозні фігури понесли покарання за це довготривале знущання над людьми? Ви точно цього хочете? Чи цей факт вам до лампочки, головне, щоб виграли красивіші?

БЮТ - це структура, яка дуже себе скомпрометувала і не раз. Тимошенко - взірець брехуна і зрозуміло, що не свята. Але це все пояснюється однією простою причиною - на такий рівень влади, тим більше в Україні, чесні та справедливі не добираються. Це - неможливо! Якщо ви чесно вірите, що саме ваш лідер виявиться якимсь унікальним і візьме владу без брехні, популізму та кулуарних інтриг, то ви щиро помиляєтеся. І доведеться вам все своє життя розчаровуватись і розчаровуватись. Може досі в когось є бажання з радісним обличчям кричати Ю-щен-ко? Будьте реалістами, а не ідеалістами. Якщо "добро" неможливе (а так воно було, є і буде), то треба докладати зусиль, щоб з усіх зол не перемогло найбільше. Це єдине, що реально можливе. І якщо найбільшому злу може реально протистояти не дуже менше, але менше все-таки зло, то цьому злу (меншому) треба, якщо не допомагати, то, принаймні, не заважати.

Ну загляньте на одну хвилину у майбутнє, на кінець 2012-го року. Забудьте про амбіції і лозунги, просто подивіться. Отож, відбулися вибори. Припустимо, кожна з опозиційних партій набрала від 1 до 7%. Половина їх не потрапила у парламент, поділивши свої голоси між БЮТ, ПР (!!!) і рештою. 
Що далі? Що буде далі, якщо зараз вже яценюки і ющенки "не бачать" різниці між Тимошенко та Януковичем (такі собі сліпі)? Що вони з кількома своїми відсотками будуть робити у парламенті, кого підтримувати? Нікого? Ага ))) Бачили ми вже таких нейтральних морозів і литвинів, які підтримують ідеологію Великого Бабла. Що будуть робити у парламенті свободівці, які вже зараз найактивніше вигукують слово "капітельман"? Продовжиться пятирічна комедія у вигляді безкінечного об'єднання БЮТ-НУНС? Де два українці, там три гетьмани і постійний програш від орди. Так от, з такими настроями буде знову бардак, дєльож, бігання тушок, амбіції та інша срака-гудзиця. А ПР, навіть з втраченим рейтингом, потихеньку проведе своїх мажоритарників, трохи там собі "підрахує", трохи підлаштує, трохи східного електорату перекине на партію Тигіпка, а в кінці дружньо візьмуться за руки ті ж Янукович, Тигіпко і Симоненко і продовжать собі сміятися. Якщо трапиться, що через всю цю опозиційну безкінечну тяганину не доставатиме кількох депутатів, то завжди знайдеться кілька тушок у того ж Яценюка, БЮТу і навіть Свободи (не сумнівайтесь). І продовжимо всі від малого до великого жувати покращення, Янукович буде штовхати спічі, Азаров буде розширювати плантації капусти, а Фірташ з Ахметовим ще спокійніше і нахабніше будуть штурмувати перші рядки Форбсу за наш кошт. Чи може не так? Чи як ви собі це уявляєте?

Тільки не треба тут розпинатися, що Тимошенко погана. Я сам це знаю. Мене цікавить, як ви собі уявляєте майбутнє? Може Свобода набере за рік 25% і всі будуть ходити синьо-жовті? Може Яценюк буде жорстким, непродажним і принциповим і самостійно зробить країну мрії? Може Гриценко набере не 1%, а аж цілих 2%?

В мене одне велике прохання. Не хочете об'єднуватися навколо БЮТ, як потенційно дієвої сили в цій ситуації - не об'єднуйтесь. Кожен має право на свої переконання. Вірте у свої рухи та партії, голосуйте за них, пропагуйте їх. Але, будь-ласка, перестаньте лити бруд на БЮТ, ви цим нічого доброго не робите. Дійте чесно, без чорного ПіАру. Займатися чорним ПіАром проти ЮВТ є й без вас кому з протилежного боку. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,БЮТ,опозиція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.