Чому ніхто в ресторані не виступив проти Ландіка?

08 липня 2011, 12:51
Власник сторінки
Понт Аксінський
0
9

Хотілося б на цьому акцент зробити.

Дуже це сколихнуло веб-простір та, напевно, і будь-яку нормальну людину за межами вебу. Мене це настільки обурило, що викурив 3 сигарети підряд, коли дізнався. Хоч намагався досі дуже не вступати у бесіду, бо сам з Франківська, а западенці, як відомо, "бандерівці" і їх думки не можуть бути об'єктивними по відношенню до Донбасу. Але байдуже. Може я необ'єктивний, але вискажусь - це не пригода мажорного синка з якоюсь лярвою посеред ночі, як дехто намагається її показати. Лярва вона чи ні - мені до лампочки. Проблема у тому, хто цей місцевий "термінатор" і ЧОМУ він себе так поводить? Проблема у тому, ЧОМУ жоден з чоловіків, які були у ресторані, хоча б не відтягнули його?

Моя думка: у ресторан зайшов місцевий автарітєт, якого всі знають. Вірніше, не авторитет, а так, шушера, але син авторитета. Хто не знав, що це сам ЛАНДІК, тому бігом розповіли. Синок був, як на мене, не в тверезому розумі. Він не схожий на п'яного, але я вчора подивився кілька старих його інтерв'ю на ЮТубі і дуже його міміка та стиль мовлення нагадали Черновецького. Не важливо - це моя думка.

І от, кожен у ресторані, хто бачить цю сцену, робить вибір не вмішуватися. Знаєте, я їх розумію, чому. Я сам не такий, але розумію. Люди знають, проти кого доведеться вмішуватися. Це страх. Звичайний страх. Страх за себе, за свою сім'ю, за майбутнє дітей у цьому місті. "Ну встану я зараз і дам цьому опаришу в ніс. І що далі? А завтра мене мєнти заберуть і папа-Ландік згноїть в карцері". А так і є. Вірніше, так і було б, якщо б не знайшлося сміливця, який видав все це відео пресі і на Ютуб. Респект йому, до речі. Але "мужики" в ресторані не знали, що завтра відео з'явиться на всю країну. Вони просто вираховували свої шанси на майбутнє, якщо...

Це, насправді, страшно. Це наше сьогоднішнє суспільство. А воно не може бути інакшим, бо його таким довго робили.

Знаєте, якщо б я тоді був у тому ресторані, то я б встав і дав тому шмаркачу помежи роги. І до лампочки, що б зі мною потім робили. Я не вихваляюсь. Я не герой. Просто в мене така натура. Я дуже спокійний, але в такі моменти роблюся психованим. Знаю, бо точно такий випадок був за часів раннього Кучми у моєму місті, коли вночі у кафе один з дуже популярних тоді братків (хто з Франківська - пам'ятають всіляких "бенів" та "сюсів") почав нахабно мацати одну з дівчат. Вона верещала, а всі відверталися. Це була не моя дівчина, я її досі не знаю. Але я його просто вирубав, я тоді якось ні про що не думав. Просто кров'ю очі залило і все. Ну бо не можна так. НЕ МОЖНА. Мене так мама з татом вчили.  Потім мене на вулиці копали і били, як має бути. Зламали мені ніс. Закінчилося все безславно для мене. Нічого я з ними не зробив, а просто потім лікував свій ніс цілий місяць. Але дівчину, як на ранок мені розповіли, цей упир більше не чіпав.

І, все таки, я прекрасно розумію тих, хто не заступився. Не можуть всі бути психованими. Мені потім теж в житті було не раз страшно. Чи за себе, чи за сім'ю. Але було. І зараз страшно.

Тому це не проблема тих, хто не заступився. Це можливість тих, хто може заступитись. Зараз у цілої країни є шанс прослідкувати, щоб цей "синуля" таки сів і НЕ ЗАБУВАТИ! Не має бути ніякого ЗАБУВАТИ! Не дай Бог! Хай там слідство тягнеться хоч рік. Ніяких УМОВНО. Цей засранець має сидіти від 3-х до 5-ти років, як пише кримінальний кодекс. Хай його батько відчує оцю радість. Я теж батько і маю сина. Але я його виховую людиною. А Ландік-старший виховував по своїй подобі - "депутатом". Може хоч тоді папіки подумають, що холопів можна бити не завжди, коли забагнеться.  Не забувати і реагувати!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.