Кілька слів про незалежність України

24 серпня 2011, 04:53
Власник сторінки
Понт Аксінський
0

20 років - кругла дата.

 Дуже багато в цей день можна наслухатися про те, які ми нещасні і що нема, чого святкувати. Корупція, бідність, злочинність... І винна у всьому незалежність, виявляється. Бо якщо б не клятий Горбачов, який розвалив "вєлікую страну", то жили б поживали і добра наживали. Так добре нас там годували, цукерки безплатні давали. А тут на тобі. Незалежність. 

Це вона у всьому винна. Це не ми. Ні-ні. Ми всі хороші, а держава у нас погана. І пофіг, що СРСР розвалився, бо прогнив до краю політично та економічно. Ми не будемо згадувати такого. Ми згадаємо ковбасу по 3.50, згадаємо веселі фільми про Шуріка, згадаємо смачний пломбір... Та все що завгодно згадаємо, лиш би винною у навколишньому лайні виявилася незалежність, а не ми. 

Це не ми 20 років вибирали від сільради до верховної ради (з маленької букви) всяку шушеру. Бо кому до лампочки, а кому дали кілограм гречки. А кому з самого початку незалежність була не на руку. Це не ми замість того, щоб думати про розвиток, радісно вигукували про мови і прапори. Бо вапроси язика значно цікавіші, ніж освіта і медицина. Це не ми весь час дивилися, кому б догодити - Росії чи Америці. Бо нам самим не треба. Це не ми привчали 20 років наших чиновників брати хабарі. Бо це ж так зручно. Ми взагалі святі та божі. А винна - незалежність.

Нігілізм! Суцільний нігілізм! Що таке нігілізм? Поясню популярно: алкоголік напився і вночі впав десь у кущі. Обкакався там, обблювався і лежав цілу ніч. А зранку проснувся, дощ паде, холодно, бодун ще. І стало себе так шкода, аж плакати хочеться. Бідний такий, нещасний. А навколо будинки. І на балкони виходять люди. Ситі, чисті, сухі, задоволені. Сволочі. Це вони у всьому винні.

Так от, панове, кому винна незалежність - ви продовжуйте жувати шмарклі, упиваючись своїм нігілізмом. Продовжуйте мріяти про якусь залежність. А я (і сподіваюся, що таких знайдеться багато у всіх кутках країни) сьогодні святкуватиму визначну дату. Свято того, що у нас з'явилася можливість вибору. Я буду робити все, що в змозі, щоб скористатися шансами і згуртуватися з тими людьми, які думають про майбутнє, а не минуле. Яким у цій державі важлива якісна освіта наших дітей, хороша медицина, бізнес і т.д. Які взагалі думають про своїх дітей, а не про дешеву горілку 20-річної давності. Ми вибралися з важких 90-х, з купонокарбованців і злиднів, то шляхом еволюції під державним прапором і всілякі бандити та залежності відійдуть в історію. Однозначно. Україна буде. 

Хоч сьогодні все моє святкування зводиться до звичного робочого режиму, але я святкую у душі, якщо хочете. 

З святом, земляки. Сьогодні якраз той випадок, коли щиро можна вигукнути - Слава Україні!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.