Нова столиця, як символ підйому.

26 серпня 2011, 18:26
Власник сторінки
хакер, каратель
0
1099

Чи є сенс?

Багато сучасних країн вірішували свої проблеблем за допомогою побудови нової столиці. Ця подія як правило сприяла прискоренню розвитку, або символізувала новий етап в історії країни.

Розгляномо приклади:

Бразиліа - Бразилія

Столиця з 1960 року . Місто збудоване за 3 роки. Має форму літака. Основна мета будівництва розвиток центральних малонаселених регіонів Бразилії, а також розвантаження перенаселеного Ріо-де Жанейро.

Канбера - Австралія

Столиця з 1927 року. Побудовано рівно по центру між Сіднеєм і Мельбурном. Обрано як компроміс у спорі між двома найбільшими містами Австралії.

Санкт-Пітербург - Россія

Столиця з 1712 по 1918. Будівництво мало на меті, наблизити центр до Европи, що посприяло культурному та технічному прогресу. Також місто має стратегічне значення як база флоту. Будівництво Петербурга  закріпило завойвані прибалтійські території.

Слава - Україна

В Україні існує ряд проблем - це відсутність розвиненої інфраструктури у центрі, концентрація ресурсів у Київі, наявність сепаратизму на сході, та ін. Тож думаю, що побудова Україною нової столиці допомогла б вирішити ряд українських проблем.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: столица
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.