Кравчук - Кучма - Ющенко - Янукович

29 серпня 2011, 20:13
Власник сторінки
Понт Аксінський
0

Давайте, згадаємо президентів. Дуже коротко.

1991-й рік. Були вибори. Ні, дійсно були вибори. Не знаю, хто там що фальсифікував, але це були вибори. Про фальсифікації тоді не чули. Проти колишнього комуніста Кравчука висувався В'ячеслав Чорновіл. Захід голосує за Чорновола, схід - за Кравчука.
Вибір - Кравчук. Все. Живем. 
За свої роки правління президент Кравчук відзначається тим, що відмовляється від ядерного статусу держави і надає Кримській області статусу автономії. 
За часів Кравчука - надзвичайна бідність після розпаду СРСР, купонокарбованці, відсутність елементарного для людей (цукор, мило, масло, сигарети і т.д.) За купонокарбованці можна щось купити зранку. До вечора ця "валюта" перетворюється у папірець, чим вона і є. Колапс. Економічна криза найвищого гатунку після розпаду СРСР. Вчителі, медики, інженери (та просто всі) йдуть на базари. Сума у 100 доларів виглядає шаленою. За наявність таких грошей десь у темному місці можуть убити.
Вибори. 1994-й рік. 
Кравчук робить дострокові вибори. 
Кравчук проти Кучми. Захід голосує вже за Кравчука, але схід голосує за Кучму.
Ок. Живемо.
За часів Кучми - з'явився банкір Ющенко, який ідеально провів перехід з купонокарбованців на гривні.  Вся Україна (і Європа, до речі) у захваті. Країна йде до розвитку. Але в країні зарплатні становлять у середньому 300 грн., що на ті часи прирівнюється до 60 $. 
Населення масово виїзджає за кордон. За кордоном намагаються залишитися будь-якими способами - дехто оголошує, що є біженцем. За кордоном нашої держави приблизно 8 млн. українців.
Вибори.
Кучма проти Симоненка (досі є думка, що Симоненка просунули штучно у опоненти, бо народ його не сприймав. Дуже правильна думка. Так і зараз роблять.)
Знову Кучма. Ще 5 років. Цього разу перемогу святкував вже захід. 
Досі більш-менш "нормальний" президент перетворюється у тирана. Просліджується тактика тоталітаризму поступово, не зразу. Проходять роки, а рівень зарплат тримається на рівні 60 доларів. 
10 років рівень не міняється!!!! Стабільність. Стабільна убогість.
Знову вибори. 
2004-й рік. 
Президент Кучма не має права повторно висуватись і його послідовником є кандидат Янукович. Його ніби "призначають" для людей. З іншого боку є демократ Ющенко (отой самий банкір), який позиціонує себе, як яскравий противник діючого курсу.
Переможцем виборів оголошується Янукович, що провокує невдоволення у суспільстві.
Відбувається революція, яка варта уваги книги Гіннессу. Революція без насилля. 
На центральну площу столиці виходить більше мільйона людей.
Під тиском протестів проводиться повторне голосування.
Переможцем оголошується Ющенко.
За часів Ющенка - жодних зрушень у покаранні попередників. Намагання побудувати демократію на голих словах. Зарплатні ростуть з 300 грн. до 2000 грн. Долар росте з 1,89 до 5,05. Відповідно ростуть і ціни. Знаходяться робочі місця для молоді, починається ріст населення в окремих регіонах. Однак, життя пенсіонерів стає неможливим через підвищення цін та тарифів. Відбуваються кардинальні зрушення у свободі слова для преси.
Під кінець правління Ющенка відбувається значний спад. Пояснення - світова фінансова криза 2009 року.
2010 рік. Президент Ющенко зазнає фіаско. Його політика вважається населенням менш значущою, ніж політика діючого в цей час прем"єр -міністра - Юлії Тимошенко. Тимошенко стає головним конкурентом проти нового (старого) кандидата - Януковича, який встиг покерувати прем'єр-міністром і за часів Ющенка. 
Президент - Янукович. В країні передбачаються стабільність та певні покращення.
За часів Януковича - ...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.