Молоді люди матимуть додаткову мотивацію працювати у науковій сфері

29 вересня 2011, 13:34
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
669

Внесено на розгляд Верховної Ради проект Закону України «Про внесення зміни до статті 17 Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу”»

29 вересня 2011 року я вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону України «Про внесення зміни до статті 17 Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу”». Основна пропозиція - надати кандидатам та докторам наук відстрочку від призову на строкову військову службу.

Аби наша держава була конкурентоспроможною на міжнародній арені, нам необхідно розвивати технології. Економіка кожної держави залежить від рівня науки. В Україні за різними оцінками експертів є досить вагомий науковий потенціал, проте наразі існує ряд перешкод для його розвитку та реалізації. Даний законопроект пропонує рішення лише декотрих з цих перешкод.

Чинні норми Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» не сприяють зацікавленості молоді у науковій діяльності. Зокрема, особи, які швидко та успішно захистили свої дисертаційні дослідження вимушені покинути свої наукові дослідження та йти в армію. Фактично, успішні молоді науковці опиняються у гіршій ситуації ніж ті, хто умисно затягує своє навчання в аспірантурі.

Наразі молодь важко залучити до роботи у науковій галузі. Не логічно відривати від роботи за фахом тих молодих людей, які успішно працюють. Законопроект передбачає надання відстрочки від призову на строкову військову службу лише тим особам, які мають науковий ступінь кандидата (доктора) наук та працюють за спеціальністю і лише на той термін, поки вони працюють за фахом.

 Такі зміни до законодавства мають зробити роботу у науковій сфері привабливою для молоді, а також зупинити відтік висококваліфікованих кадрів з державних установ до комерційних структур та за кордон. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: законопроект
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.