Про живого Бога і мертвого Ніцше.

03 жовтня 2011, 19:06
Власник сторінки
Людина
0
953

Одна людина якось сказала, що бачила на стіні напис: «Бог вмер», і підпис: «Ніцше», під ним був другий напис: «Ніцше вмер. Бог».


Ось вже дві тисячі років іде війна атеїзму проти християнства. Думка атеїстів однозначна: Бога немає і бути не може! Але з чим вони тоді воюють? Проти кого вони розгорнули такий широкий фронт і ведуть запеклі бої на інтелектуальному рівні? Якщо Бога немає то навіщо напружуватись і все своє життя витрачати на махання кулаками в повітря? Річард Докінз(найатеїстичніший атеїст сучасності) все життя доводить, що Бог не існує, але скоро він помре, а віра в Бога залишиться. Тисячі атеїстів псували свої нерви, підривали здоров’я і просто витрачали своє коротке життя на захист атеїзму від «неіснуючого» Бога, але вони помирали, на їхнє місце приходили інші, які чинили так само, рано чи пізно помирали і вони, а віра, жива віра залишалася і жила в серцях людей як тисячу років тому так і зараз. На протязі двох тисяч років люди приймають Христа у своє серце, проживають життя з надією і впевненістю на майбутнє і помирають з відчуттям гідно прожитого життя. Ви бачили коли не будь віруючу людину яка помираючи розкаювалася б у своїй вірі і на останньому подиху кричала: «Дарвін, Ленін, Докінз. Прийдіть! Врятуйте мене!» Ви таке бачили? А може чули? Та навряд. А скільки атеїстів помираючи молились до Бога? Безліч.

Аргументи рядового атеїста часто обмежені, а аргументи християн зростають і збільшуються з кожним днем. Звідки така тенденція?      

Мені дуже подобається історія про одного віруючого дядька якого запросив на дебати атеїст. Чоловік погодився, але, за одної умови: атеїст приведе з собою сто людей як доказ корисного вчення атеїзму, згодом кількість учасників дебатів з боку атеїстів зменшилась до п’ятдесяти, ще згодом до тридцяти, потім до десяти, до п’яти і нарешті до однієї людини. Через трішки часу, атеїст відмовився від дебатів. Він знав, що на захист християнства піднімуться мільйони християн, віра в Бога яких змінила їхнє життя до кращого, вони стали хорошими сімянинами, кращими працівниками, добрішими людьми і список можна продовжувати до безкінечності.

Так, можливо існування Бога неможливо довести з точки зору науки, але так само неможна і заперечити. Бог – це віра. А віра це підстава сподіваного і доказ небаченого (Євр. 11:1), що є набагато сильніше здогадок і припущень. Віра не припускає, віра запевняє. Але якщо вже говорити фактами, то просто відкрийте будь-яку книжку про еволюцію, прочитайте її і порахуйте скільки разів там вжито слово: можливо, мабуть, скоріше за все. А після цього почитайте Біблію і ви не зустрінете там цих слів. Біблія не припускає, Біблія дає віру.

Ніцше писав про людину яка бігала по площі з ліхтарем, заглядала під кожну лавку, під кожний стіл і кричала: «Де Бог? Де Бог? Де Він? Бог помер. Ми його вбили!». Може проблема цієї людини і зокрема Ніцше була не в тому, що вони не знайшли Бога, а втому, що не там шукали? Не в своєму серці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Бог,христианство,Иисус,атеизм
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.