Сталін vs Шевченко

10 листопада 2011, 20:42
Власник сторінки
Людина
0
574

У містечку Стаханів на Луганщині, вночі з 20 на 21 жовтня прямо з центральної площі, було спиляно голову від бюсту Тараса Шевченка...але кримінальну справу не порушать...

...Не порушать, бо бюст "кобзаря", не був внесений до реїстрів культурної спадщини, отже не має підстав для порушення кримінальної справи, а оскільки бюст із бетону, то і цінності особливої він не має.

Дивно виходить, все що не з кольоровго металу, не є приватною власністю і не внесено до реєстру культурної спадщини можна красти?

Пам'ятаєте, 31 грудня 2010, у Запоріжжі підірвали бюст Сталіна?
Тоді потягали по міліції і "Свободу" і патріотів  і націоналістів.  

І суть навіть не в тому, що, де і коли вкрали. Запитання в тому, що дорожче українцю Сталін чи Шевченко?
Чому на захист бюсту Сталіна піднялось стільки комуністів? Чому комуністи змусили правоохоронні органи провести розслідування і навіть взяти під варту двох лідерів без п'яти хвилин парламентської партії? А де реакція українців на знищення пам'ятника народного кобзаря?
Може комуністи такі активні, бо їх мало? Їх мало, і вони діють, відстоюють свою позицію, проводять акції протесту, а українців багато, от і перевалюють відповідальність з однієї голови на іншу. То невже, щоб стати дійсно активними і свідомими громадянами, нам треба, щоб нас залишилось мало?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: теракт,Шевченко,бюст,Сталин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.