Спитай у свого "Я"

11 листопада 2011, 16:29
Власник сторінки
0
463
Спитай у свого  Я

Ви колись заглядали у свій внутрішній світ? Правда ти найкращий, а всі інші безмозкі покидьки? Чи ні?

Ку-ку, товариш! Впевнена, що ти сюди заглянув по одній банальній причині – тебе зацікавив заголовок статті. От я тебе і впіймала вже доволі заїждженим маркетинговим ходом. Вибачай, що на «ти», але мені так комфортніше, затишніше та й розмова вийде менш офіційною. Що ж, розпочнемо.
Наше життя, нажаль, не вирізняється особливою позитивністю. Звісно тут я можу почути чиєсь обурене: «Життя – яскрава річ!» або «Погане бачить той, хто хоче бачити погане» та вибач мене, моя наївна істотка, якщо ти не хочеш бачити перед собою, пардон, купу фекалій, то це ще не означає, що її там нема. А ось і ні! Ти, мій друже, подумав невірно. Я не мізантроп, не песиміст, а навіть дуже щирий життєлюб.
Людина – загадковий елемент буття, адже у путах тіла живе, розвивається та росте наше «Я» – найповноцінніший світ з усіх світів. Але давай домовимось відразу – «Я», в моєму розумінні є справжнім тим, котре ти ховаєш від усіх і нікому не показуєш, а не вигаданий або під корегований образ.
Задам прості питання, на які потрібно дати чесну відповідь – чи ти бажав колись того, що може зашкодити іншій людині? І чи ти здобував це? Поки ти думаєш, та насуплюєш брови, бо хочеш відповісти якнайгарніше та як найтеатральніше, я дам свої відповіді – так – бажала і так – здобувала. Ти теж? Якщо так, то виходить, що через тебе хоч і побічно, але все-таки страждали інші люди, то чим ти кращий від тих, кого ми називаємо злочинцями? Вони так само усвідомлюють шкоду і так само здобувають бажане. Різниця тільки в тому, що злочинець шкодить іншій людині переступаючи норми закону, а ти – танцюючи під дудку свого внутрішнього беззаконня, у більш тривіальних випадках – інфантильності. Наше «Я» – це наші думки, наші погляди та цінності.
Перед тим, як обговорювати і втоптувати в екстазі ім’я людини (навіть в’язня) у лайно, називати «нелюдом» когось із собі подібних, моя люба одиниця біомаси, спитай у свого «Я», а чим же ти кращий від отого поганенького, на твою думку, екземпляру.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.