Прийшла. Розділась. Попустилась.

12 листопада 2011, 21:03
Власник сторінки
Людина
0
1449

Схоже на те, що тепер гола дівчина на вулицях України - це норма. Про це яскраво свідчить діяльність організації Femen. Як стверджують самі дівчата, вони захищають права жінок. Але чи дійсно це так?


Сам рух Femen зародився ще в недалекому 2008 році. Тоді студенткою столичного ВУЗу Анною Гуцол було створено так досі і не зареєстровану організацію Femen. Зібрала Аня навколо себе кілька прихильниць, визначились хто тіло, хто голова і пішли роздягатись...заради жінок.
Чому роздягатися?  Бо це нічогобільшого як  радикальний ексгібіціонізм (коли роздягання приносить задоволення).

Але попри ексгібіціоністські погляди, дівки борються:
  • за захист жінок і їхніх права
  • проти проституції
  • проти сексуальних домагань
  • за свободу слова

Також вони провели ряд епатажних акцій біля стін парламенту, біля Печерського суду, на майдані (де їх вигнали самі протестувальники), в Парижі, Берні, Мілані, Римі. 
Основною зброєю дівчат незмінно залишаються груди. І саме ця крайність робить їхні акції інколи безглуздими.
Але давайте будемо чесними! Чого дійсно добились дівчата?
Вони протестували проти приїзду в Україну прем'єра Путіна - але він все одно приїхав.
Протестували за відставку Берлусконі в Мілані - але Берлусконі як був так і залишається при владі.
Протестували в Берні проти проституції, нашуміли в Швейцірії, роздяглись на одній з центральних вулиць, зупинили рух авто - але вони поїхали, про їх по трішки забувають, а проституція як була так і є.
Протестували біля резиденції Стросс - Кана, незрозуміло за що, чи проти чого вони протестували - але так нічого і не змінилося.

Який висновок? Дівчата роздягаються, від чого явно отримують задоволення, дівчата кричать голосні і впринципі толкові гасла (Україна не бордель), але тим не менше, від цього жодного сенсу.
Хоча ні, все таки, якийцсь вплив це має. В Італії, на площі св. Петра вони роздяглись проти церкви, поліція швидко їх забрала, але за словами української діаспори в Італії, нічого хорошого така акція не зробила, бо довгі роки, церква була єдиним притулком обіднілих заробітчан. Також ставлення італійців до українок, довгий час було зверхнім, їх вважали повіями і лише останні місяці українці в Італії змогли трішки порушити це упередження, але тут приїжає купка студенток і дуже добре доводять Італії, що вони не помилялись, українки - повії. Бо для нас які звикли, акції Femen більш-менш прийнятні, але не для католицької Італії, в якій церква досі залишається єдиним носієм моральних принципів.

Отже, як не крути, але Femen в Європі це чиряк на сраці України. Роздяглись з криком, що жінка це рівня чоловіку, європейці посміялись, подивились на голі груди і подумали: "Ну Україна  й бордель"
Для прикладу, що ми знаємо про Швейцарію? Ну, це банки, годинники, шоколад. Дуже часто обсяг знань про Швейцарію в голові українця закінчується на цих трьох пунктах. А ще, ми футбол проти них у 2008 році грали. Ну от уявіть групу швейцарок, які приїхали в Україну, роздяглись на Хрещатику і підняли плакати "Швейцарія - не бордель!" Яка ваша перша думка буде про Швейцарію після цього?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Италия,Франция,Швейцария,грудь,Femen,протест,Берлускони,Стросс-Кан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.