Чому "помолоділа" українська журналістика? (віковий та гендерний аспекти)

14 листопада 2011, 11:05
Власник сторінки
0
1110

А українська журналістика помолоділа?

Отже, для початку розглянемо і дамо визначення слову «журналістика». Що це таке? Якого вона кольору, смаку, запаху? Вона матеріальна чи духовна, яка? Давши відповідь на поставлене запитання, ми дамо відповідь на тему есе. 

Кожна проблема має дві сторони медалі, і сьогоднішня, поставлена перед нами теза не є винятком.

Повернемося все-таки до української журналістики, якою вона є сьогодні? Перше, що спало на думку: непрофесійна, неосвічена та безвідповідальна.  Коротше кажучи така, яку журналістикою назвати в принципі не можна.  Ми не хочемо цього визнавати, простіше горланити на весь голос, що в нас все добре. Погодьтесь, освічених, поважних, професійних журналістів, таких на яких хочеться рівнятися, на пальцях можна перелічити, декілька десятків, і до того ж їм вже далеко за 30.

Українська журналістика помолоділа, але це не журналістика тепер, а «зборисько» малолітніх, непрофесійних нахаб, які повсюди тиняються, корчать розумні обличчя і єхидно посміхаються. Знаєте, все це погано, та найгірше те, що я така як усі, і нікуди правду подіти. Є одна малесенька проблема, молодих журналістів нікому виховувати, тому маємо, що маємо. Нікому виховувати стальний характер і вовчу хватку, а самостійно вчаться тільки одиниці.

Що стосується гендерних аспектів, то сьогодні, особисто мені важко визначити кого більше: чоловіків чи жінок. Якщо говорити про старше покоління, то мабуть чоловіки переважають,  звернувшись до сучасної «мега-журналістики», то хорошим прикладом слугує доблесний факультет, третій курс – 80% дівчата, 20% хлопці. Чому так кардинально змінюється статистика? Справа в тому що журналістика двері відчиняє далеко не всім, і навіть червоний диплом тому не зарадить. Це не професія, а покликання, яке повинне жити в тобі, і виринати із тебе. Будь ти механік, чи сантехнік за освітою, але якщо в душі ти журналіст, то від долі не втечеш. Журналістика обирає сильних і не важливо, чоловік ти чи жінка. Тільки не всім під силу це визнати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.