Потерпілі у ДТП будуть отримувати відшкодування за спрощеною процедурою

17 листопада 2011, 16:00
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
688

Буде визначено мінімальний розмір відшкодування, для обґрунтування якого не потрібно надавати документальне підтвердження.

16 листопада 2011 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності,податкової та митної політики, членами Комітету був одноголосно підтриманий законопроект щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, (реєстр. №9462) від 16.11.2011р., одним із ініціаторів якого я виступав. 

Сьогодні очевидно, що система даного виду страхування є недосконалою. Чинний підхід передбачає повне документальне підтвердження медичних витрат, що часто є неможливим. В результаті, травмована і в той же час непрацююча людина не має змоги отримати відшкодування у повному обсязі, а через загибель у ДТП пенсіонера або дитини, родина отримує лише відшкодування витрат на поховання. Що є абсолютно недопустимо.

Більш ефективною є система наближення розрахунку розміру шкоди до норм, встановлених Цивільним кодексом України, і визначення мінімальних розмірів відшкодування, для обґрунтування якого не потрібно надавати документального підтвердження.

Після прийняття Закону і вступу його у дію, умови та розміри страхового відшкодування шкоди при ДТП будуть наближені до європейських.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: страхование,закон
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.