Декларація Криворізького міського об’єднання патріотів України

22 листопада 2011, 08:25
Власник сторінки
Свободный журналист " ХайВей"
0
529
Декларація Криворізького міського об’єднання патріотів України

...патріоти України це люди готові об’єднати свої зусилля, без оглядки на партійність, вік, чи соціальний статус заради її відродження її величі... :)

Декларація Криворізького міського об’єднання патріотів України (скорочено)



Я – Українець і нехай
добром квітує виднокрай,
дай сили духу рідний Боже,
бо ми в борні, і переможем!

В.І. Носач

Цей заклик поета, нашого земляка, Криворіжця   Віктора Івановича Носача коротко охарактеризував суть патріотизму – це, щоб наша Україна стала великою сім’єю, матір’ю для всіх дочок та синів – патріотів, готових об’єднати свої зусилля, без оглядки на партійність, вік, чи соціальний статус заради її відродження її величі, щоб держава стала гарантом добробуту і прогресу нинішнього і прийдешнього поколінь.

ДЕКЛАРАЦІЯ

 Громадської організації «Криворізьке міське об’єднання патріотів України»


Шановні друзі!

   Ми з вами переживаємо нелегкі часи. Та ми знаємо, що в історії нашого народу були різні негаразди: чвари, війни, холод, голод… І, мабуть, причина тому – нерозуміння Людиною свого істинного призначення на землі. А це – дитина, родина, справедливий суспільний лад. А в  оточуючому нас середовищі  це – повітря, вода, земля і її надра, рослинний і тваринний світ. Саме від кожного із нас залежать наші успіхи і невдачі, перемоги і поразки, врешті, Добро і Зло.

Погляньмо на сьогодення де внаслідок розмаїття ідеологій, які паразитують на недоліках нашого суспільства, маємо печерний капіталізм на чолі із золотим тільцем, що знекровлює людські душі, позбавляє їх духовно і як наслідок має мертві ставки, захарщені сміттям парки та сквери, занедбану річку та фізично хворе населення регіону… І гине, руйнується природа з її невичерпними можливостями, з людськими надіями на краще життя, майбутнього наших дітей. В  цей же час Феміда, прикривши чорною хусткою очі чинного законодавства, продовжує мовчати. Тож як вийти із такого скрутного становища? Спитаймо у себе? Чи не згубили ми свій матеріально – технічний і духовний потенціал, встаючи з колін минулого? І зрозуміємо –   не загубили бо маємо світлі голови, мужні працьовиті руки, котрі ще зможуть підняти наше синьо-жовте знамено. Бо кожен із нас хоче жити краще, мати в віру в майбутнє наших дітей і надію в справедливе суспільство. І заради цього всім нам треба перш за все, стерти із себе іржу байдужості, і проявити своє позитивне світовідчуття до оточуючого нас середовища, до його історичних цінностей, до рідної країни, в якій ми живемо і маємо захищати. Така громадянська позиція – прояв справжнього патріотизму, котрий ще здавна притаманний нашому народу, Такі люди і нині вважаються патріотами. І для того, щоб мати більше впливу на захист законних соціальних, духовних та матеріальних  інтересів мешканців територіальної громадян і заснована, згідно чинного законодавства, громадська організація «Криворізьке міське об’єднання патріотів України».

Закінчення

І ми будемо раді, коли до лав патріотів України будуть залучатися всі, хто поділяє нашу мету і прагнення, незважаючи на вік, професію, релігійну і національну належність, партійність чи місце проживання.

Ми впевнені і щиро віримо, що добрі наміри, вчинки і дії – це яскравий прояв нашого духу, духовності, мужності, на шляху до величі України.

За дорученням Ради засновників,

     В.І. Носач (письменик)

 22 квітня 2010р.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.