До парламенту буде внесена нова редакція законопроекту про страхування

24 листопада 2011, 10:21
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
742

В підкомітеті з питань контролю й законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг профільного Комітету Верховної Ради України підготовлена нова редакції законопроекту про страхування.

В підкомітеті з питань контролю й законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг профільного Комітету Верховної Ради України спільно з представниками об'єднань страховиків була підготовлена нова редакції законопроекту про страхування.

 На сьогоднішній день необхідно адаптувати законодавство України у сфері страхування до законодавства Європейського союзу. Зокрема, це включає такі стратегічні цілі як удосконалення моніторингу діяльності страховиків та посилення контролю за дотриманням страховиками вимог щодо забезпечення платоспроможності, фінансової стійкості, а також налагодження процедур державного регулювання у сфері страхового посередництва.

 Запровадження європейських стандартів щодо класифікації ризиків у страхуванні передбачає також удосконалення порядку ліцензування страховиків, підвищення вимог до формування статутного капіталу, запровадження міжнародних норм корпоративного управління та пруденційного нагляду, підвищення захисту страхувальників  та розвиток довгострокового страхування життя.

 Сфера страхування в Україні переживає не найкращі часи та потребує кардинальних змін, аби повернути довіру споживачів до страхування. А це можливо лише з удосконаленням законодавчої бази, розвитком представницької мережі страхових компаній, забезпеченням доступності страхових послуг.

 Нова редакція закону враховує базові рекомендації Директиви 2009/138/ЄС Європейського парламенту та Ради від 25 листопада 2009 року «Про початок і ведення діяльності у сфері страхування і перестрахування включаючи платоспроможність II» та вирішує ряд актуальних питань страхового ринку України. Наразі законопроект направлений до профільних міністерств та відомств для отримання їх офіційної позиції і найближчим  часом буде внесений на розгляд Верховної Ради України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: страхование,страхування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.