В приміщенні НРУ показали фільм про Помаранчеву революцію

24 листопада 2011, 15:25
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
844
В приміщенні НРУ показали фільм про Помаранчеву революцію

Через 7 років після Помаранчевої революції і через 6 років після встановлення Дня Свободи всі ті, для кого слова «воля» та «свобода» не пустий звук, не святкували, а протестували!!!

«З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, виховання у громадян почуття національної гідності, враховуючи історичне значення революційних подій осені 2004 року, які засвідчили волелюбність Українського народу, його прагнення до свободи і демократичних цінностей, та на підтримку ініціатив громадськості постановляю:

Установити в Україні День Свободи…»

 (Указ Президента України «Про День Свободи» від 19 листопада 2005 р. № 1619/2005).

Через 7 років після Помаранчевої революції і через 6 років після встановлення Дня Свободи всі ті, для кого слова «воля» та «свобода» не пустий звук, не святкували, а протестували!!! Біля Лук’янівського СІЗО та на легендарному Майдані зібралися сотні людей, щоб засвідчити свою позицію проти політичних репресій та сваволі нинішньої влади, які затиснули країну залізним обручем. Вибіркове правосуддя, вкрай тяжкий економічний стан, безперервні акції протесту різних соціальних груп населення – такий підсумок майже дворічного хазяйнування в Україні Партії Регіонів і її поводиря Віктора Януковича. Та поки в пам’яті народу залишаються події осені та грудня 2004 року є надія на те, що життя все ж зміниться на краще.

23 листопада в конференц-залі НРУ Київська міська організація ВГО «Молодий Народний Рух», яку очолює Олексій Захарченко, організувала показ фільму «День сьомий» про найбільш напружений тиждень Помаранчевої революції. В 2005 році режисер цього фільму Олесь Санін своєю роботою зробив прорив в українському документальному кіно, вивівши його на широкий екран і зацікавивши велику глядацьку аудиторію. Подивитися кіно прийшла молодь 18-20 років, яка приїхала в Київ вчитися з різних областей України, і за своїм віком не могла брати участь в тих буремних подіях. Молодь з великим інтересом спостерігала, як розвивалася ситуація протягом семи тривожних листопадних днів. На екрані давали інтерв’ю безпосередні учасники тих подій та очевидці.

По закінчені кіносеансу відбулося обговорення фільму. Головною його темою стали дії команди Ющенка після перемоги на виборах 2004 р. Всі присутні дійшли до висновку, що сп’яніння від успіхів і надмірно високі власні амбіції політиків не дозволили скористатися плодами Помаранчевої революції й створили передумови для реваншу антиукраїнських олігархічних сил. Та, попри всі намагання нинішньої влади спотворити і викривити події семирічної давнини, молодь всім серцем сприймає ідеали демократії і свободи, символами яких стала Помаранчева революція.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Народний Рух України,кіно,Помаранчева революція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.