Україна дізналася імена тих, хто очолить науковий прогрес

25 листопада 2011, 17:13
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
842

25 листопада 2011 року відбувся Всеукраїнський форум молодих новаторів.

25 листопада 2011 року відбувся Всеукраїнський форум молодих новаторів, покликаний віднайти ключові напрямки розвитку науки найближчого десятиліття та визначити ті проекти, які заслуговують на увагу у першу чергу.

Організатором форуму виступила Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молоді регіони», яка зібрала інноваційні проекти з усієї України та створила справжній скарб – базу сміливих наукових розробок талановитої молоді.

Фінал проекту відбувся у стінах Національного технічного університету України «КПІ». Учасників привітали гості та наставники форуму: ректор НТУУ «КПІ» Михайло Згуровський, Голова Комітету Верховної Ради України Максим Луцький, Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов та Перший заступник Голови Державної служби молоді і спорту України Сергій Глущенко.

Учасники форуму запропонували дійсно нові ідеї, кожна з яких заслуговує на інвестиції та впровадження у реальну практику. Це і використання енергії повітряних потоків, які утворюються від рухомого автомобільного транспорту, і бездротові All-IP системи зв’язку, і засоби контролю судинної системи.

Та серед сотні достойних проектів журі таки обрали найкращі. Премії отримали

Лобан Сергій, «Використання енергії повітряних потоків, які утворюються від рухомого автомобільного транспорту», Козіна Юлія, «Система штучного інтелекту для контролю якості шаблонів» та Куфтерін Наталія, «Розробка системи ранньої діагностики, корекції та профілактики наслідків черепно-мозкової травми».

Вони будуть розвиватися під контролем Міністерства освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту, отримають інвестиції та можливо вже за декілька років результати роботи молодих науковців будуть доступні кожному – увійдуть у широкий вжиток, як раніше це зробили комп’ютери, мобільні телефони, іонізатори повітря та багато іншого.

«Наш форум не ставив за мету виявити найкращих. Основна ідея – це показати увесь спектр наукових інтересів сучасної молоді та допомогти науковцям у досягненні результатів. Можливо вже завтра деякі почнуть розвивати свої проекти спільники зусиллями та швидше досягнуть успіху. Звичайно, держава також зацікавлена у потенціальних проектах для інвестицій. Молоді науковці творять майбутнє країни вже сьогодні», - вважає головний ідеолог форуму Андрій Черних.

За результатами форуму було прийнято рішення створити Всеукраїнську молодіжну громадську організацію, яка б об’єднала молодих науковців та допомогла їм у розвитку проектів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: молодежь,наука
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.