Сімейне щастя на практиці. Що змінити?

19 грудня 2011, 07:25
Власник сторінки
0
693

Головне в сімейному спілкуванні - разом з партнером знайти рішення, яке влаштує обох, а не "поставить його на місце".


    
2. У будь-якій справі потрібно розрізняти великі, глобальні цілі і більш дрібні, приватні. Сімейне життя не виняток. Можливо, об'єктивно ви маєте рацію в тому чи іншому  питанні коли ви в суперечці. Але ваша перемога може призвести до того, що ви багато втратите в головному-віддалитеся один від одного. Якщо ж вам разом вдається знайти рішення проблеми, яке влаштовує вас обох-при всіх відмінностях у ваших думках, - значить, ви близькі до досягнення рівноваги, між взаємосвязанностью, і самостійністю, яке і забезпечує довге життя подружньої любові. 

3. Корисне і конструктивне спілкування в родині часто перетворюється на безплідний обмін словами і навіть у сварки через якихось на перший погляд невинних і непомітних слів і інтонацій, які викликають у нас образу, роздратування чи гнів, змушують захищатися. Дуже важливо визначити, що ж це за слова. Встановити це набагато корисніше, ніж просто придушувати своє роздратування в таких конфліктах, як правило звичних. 
Я знав подружню пару, в яких обговорення будь-яких сімейних проблем йшло спокійно до тих пір, поки чоловік не вимовляв фразу: "Ну як мені тобі це пояснити?" Дружина автоматично сприймала її як образу ("дурепою мене вважає!"); Жінку охоплювало роздратування, і переконати її в чому-небудь ставало зовсім неможливим. А насправді, як ми всі разом з'ясували, її чоловік, вимовляючи злощасну фразу, мав на увазі зовсім інше-він себе вважав недорікуватих, не здатним чітко висловити думку. 

4. Один дієвий метод поліпшити подружнє спілкування-зосередиться на позитивних, а не на негативних сторонах наших проблем, особливо в тих випадках, коли ми заперечуємо партнеру, прагнемо його переконати. Будь-яке висловлювання робим ефективніше, якщо ми формулюємо його позитивним мовою. "Обов'язково опусти лист у ящик!" запам'ятовується набагато краще, ніж, дивись не забудь опустити цей лист ". Чим більш негативно лякаюче висловлюєте ви свою думку, тим менш охоче сприймуть її ваші близькі і тим швидше вони її забудуть. 

5. У багатьох випадках для того щоб покращити спілкування в родині, корисно зменшити кількість слів, якими ми обмінюємося. Як часто ми приймаємо багатослівні і довгі розмови за істинно глибоке спілкування! Насправді це зовсім не одне і теж. Трохи помовчавши-но помовчавши доброзичливо, - ми даємо і собі і партнеру можливість точніше зрозуміти значення сказаного, ретельніше підібрати слова. 
Щоб зберегти подружню любов, важливо навчитися спілкуватися на більш високому рівні. ніж звичайно.Обговорюйте саме  спілкування, також, як ви говорите один з одним, ЩО ви говоримо один одному. Не замислюючись над цим, важко знайти вміння повністю висловлювати свою точку зору і добре розуміти, що з цього приводу думає інший. 
Тому, сімейне щастя можливе, якщо теорію застосувати в практику! 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.