Два роки Януковича – Азарова: в кого покращилося життя?»

05 березня 2012, 10:52
Власник сторінки
0
457

Партія регіонів переоцінила власний кадровий потенціал



«Вперше за роки Незалежності у нашій країні склалася ситуація, коли Кабінет Міністрів працює не стільки у загальнонаціональних, скільки у вузькопартійних інтересах», – під таким гаслом відбулася 5 березня 2012 року прес-конференція лідера Вінницького «УДАРу» Віталія Кличка», депутата міської ради Ігоря Ткачука.
«Парадоксально, але факт, – зазначив Ігор Ткачук, – що за останні два роки відбулося небачене розширення прав і повноважень президентської адміністрації і, одночасно, перекидання відповідальності за соціально-економічне становище на місцеві органи влади. Діється те, що замкнена і монолітна вертикаль влади працює на вузьке коло осіб з Партії регіонів. Але ж і це не було б критично, якби правляча партія виконувала власні передвиборчі обіцянки. У часи Кучми уряд «кивав» на погані закони, парламент обурювався, що закони не виконуються. Ющенко звинувачував уряд Тимошенко, а Тимошенко – Ющенка. Однак сьогодні у наявності є слухняний парламент з десятками «тушок», підконтрольний уряд і фактично однопартійні керівники місцевих адміністрацій. А справи не йдуть!»

«Партія регіонів, здається, переоцінила власний кадровий потенціал, здатність до ефективних реформ, – констатував Ігор Віталійович. Урізаються соціальні виплати, ліквідовано низку пільг, підвищено пенсійний вік, проте чому ж не відбувається росту економіки? Чому штучно занижується прожитковий мінімум навіть для працюючих у бюджетних економічно активних організаціях та підприємствах? Чому ростуть ціни і тарифи? Адже уряд, нібито заощадивши на соціальних виплатах, міг би компенсувати збільшення тарифів».
Очевидно одне, – наголошує керівник Вінницького «УДАРу» Віталія Кличка, – керуючись принципами і правилами, які формувалися впродовж років у середовищі Партії регіонів, вертикаль влади взагалі, і уряд Азарова, зокрема, виявилися не готовими до викликів сьогодення, не зуміли знайти ефективні важелі впливу на економіку для подолання наслідків економічної кризи.

«Показником цивілізованості і конструктивності виконавчої влади є її готовність до співпраці з опозицією, – наголосив Ігор Ткачук, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості впливу «УДАРу» на соціальні процеси у державі. Втім, влада сама себе загнала у таку ситуацію, коли будь-які розмови про діалог з опозицією виглядатимуть як ознаки її слабкості. Рухатися обраним шляхом псевдо-реформ неможливо. Ще декілька місяців і «покращувати» в Україні буде нічого. А відмовитися від скочування у соціальну прірву – значить визнати, що Партія регіонів була просто не готова взяти на себе всю відповідальність за розвиток країни».

«Єдиний вихід з цього глухого кута, – переконаний депутат Вінницької міської ради, – це вигнати номенклатурно-олігархічні клани з Верховної Ради внаслідок парламентських виборів, провести до законодавчого органу нові обличчя, для яких є чужими ганебні принципи вічного угодовства перед владою, і які працюватимуть з огляду на перспективу стратегічного розвитку України, а не за принципом – «після нас хоч потоп».

Ігор Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Янукович,Азаров,партія "Удар",Партія регіонів,Ігор Ткачук,Віталій Кличко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.