Юлія Тимошенко - політв'язень №1 в Україні

08 березня 2012, 16:57
Власник сторінки
0
895
Юлія Тимошенко - політв язень №1 в Україні

9 березня - це не лише день народження нашого великого Кобзаря – Тараса Шевченка. Це ще й чергова річниця акції «Україна без Кучми»

Юлія Тимошенко сьогодні є справжнім політв’язнем. Замовний, несправедливий, політичний і цілком протизаконний вирок Печерського суду у цій справі поставив її до лав борців за Незалежність України, людей, які в усі часи мали відвагу виступати проти злочинної влади. Таких, як В’ячеслав Чорновіл, Левко Лук’яненко, Василь Стус, брати Горині та інших, які боролися проти тоталітаризму за радянських часів, і тих, хто виступав проти диктатури Леоніда Кучми вже зовсім нещодавно.

9 березня - це не лише день народження нашого великого Кобзаря – Тараса Шевченка. Це ще й чергова річниця акції «Україна без Кучми», коли 2001 року українці продемонстрували, що не бояться відстоювати свої права. У цей день, вшановуючи українського генія Тараса Шевченка, варто загадати, що нині за гратами перебувають: Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та інші люди, чия вина тільки в тому, що стали на перешкоді злочинному режиму Януковича. Ці люди не скорилися диктатурі влади, а борються за людські та національні права.

Я був серед тих, хто став політв’язнем за режиму Кучми. І таких, як я, є чимало, і вони продовжують боротьбу проти узурпації влади в країні громадянином Януковичем. Не так давно у спеціальній заяві ті, хто боролися проти Кучми і з його волі були ув’язненими, підписали спеціальну заяву. Ми, політв’язні «справи 9 березня 2001 р.», закликали та закликаємо всіх людей доброї волі стати на захист Юлії Тимошенко, незалежно від ставлення до її політичної та урядової діяльності.

В усі часи знаходилися люди, яким доводилося жертвувати власним добробутом, свободою, навіть життям, виборюючи краще життя для всього народу. І наше завдання - продовжити боротьбу з авторитарним режимом. Політичні в’язні у «справі 9 березня 2001 року» твердо переконані, що режим Януковича так само безславно піде у минуле, як і режим його вчителя Кучми. Диктатори зникають, а борці залишаються.

Григорій ЛЯХОВИЧ (наймолодший політв’язень акції «Україна без Кучми»).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.