Соціальна політика в Україні – передвиборні мрії та «державотворча» дійсність

14 березня 2012, 16:14
Власник сторінки
Народний депутат України
0
486

Покращуємо життя й далі...

Один з відомих в Україні політиків заявив якось, що у наших реаліях усі партії проходять шлях від соціальноорієнтованих виборчих програм, коли все обіцяється усім, до визнання факту, що маємо економити на усьому. Насамперед – на людях. Цього вимагають, визнав цей державний муж, «державні інтереси».

Мені часто доводиться відповідати багатьом людям стосовно нібито «складнощів», прописаних щодо соціальної політики у Програмі партії «УДАР» Віталія Кличка». Що у нашій Програмі немає звичного пункту про «встановлення високих пенсій», а є положення про збалансування солідарної пенсійної системи. Немає гасел про збереження старих і встановлення нових пільг для якомога більшого числа людей, а є заклик запровадити в Україні адресну соціальну підтримку. Немає клятв, що за умови нашого проходження до Верховної Ради виплати після народження дитини становитимуть захмарні суми, а є детальний аналіз, яким чином держава може стимулювати збільшення народжуваності.

Усе це справді складно для розуміння більшості наших громадян, які звикли чути перед виборами солодкі обіцянки кращого життя «вже сьогодні», але й розуміють, що передвиборча брехня уже увійшла до вітчизняної традиції. Критика, щоправда, інколи лунає і з боку фахівців, які наполягатимуть на збільшенні соціальної складової у Програмі «УДАРу».

Але ж основною відмінністю «УДАРу» Віталія Кличка» від інших політичних партій є те, що наша Програма розрахована на втілення впродовж декількох років, а не на одні вибори.

А поки ж відбувається наступне. Розглянемо голосування одного дня – 14 березня 2012 року – у Верховній Раді України.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" (щодо визначення розміру допомоги) – В порядок денний не включено.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння працевлаштуванню студентів та випускників вищих навчальних закладів – Відхилено.

Проект Закону про внесення змін до статті 16 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" (щодо реорганізації закладів охорони здоров'я) – Відхилено.

Проект Закону про тимчасову заборону нарахування та стягнення з громадян України пені у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги – Відхилено.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо принципів формування та порядку встановлення набору продовольчих, непродовольчих товарів та послуг, розрахунку та затвердження прожиткового мінімуму – Відхилено.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо зниження ставок єдиного внеску для фізичних осіб-підприємців – Відхилено.

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування вимог наявності первинних документів у фізичних осіб-підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності – Відхилено.

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо фактичних перевірок) – Повернуто на доопрацювання

Провалювали зазначені соціальні законопроекти як раз ті, хто більше за все полюбляє говорити про соціальну справедливість.

І після цієї антисоціальної вакханалії хтось дорікне нам про відсутність красивих і яскравих гасел у Програмі «УДАРу» Віталія Кличка?!

Член Політради партії "УДАР" Віталія Кличка"

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.