Чи поверне собі Україна європейську перспективу?

15 березня 2012, 12:49
Власник сторінки
0
472

Повернути шанси євроінтеграції.

Підписання Угоди про Асоціацію України з ЄС остаточно зірвано. Впродовж усього 2011 року дата підписання нібито повністю погодженої Угоди переносилося то на вересень, то на грудень, але її так і не було підписано. Останні публічні заяви посла ЄС в Україні та міністрів європейських країн із гострою критикою бездіяльності української влади у боротьбі з корупцією, відсутністю демократичних перетворень та політичних репресіях викликали абсолютно неадекватну реакцію вітчизняного МЗС, який почав відписуватися на мотив – «самі дурні».

За таких умов євроінтеграційні перспективи України було не просто відділено на декілька років – їх просто перекреслили! І жодні удавані показники нашого Держкомстату про збільшення темпів росту української економіки та підвищення добробуту населення враження на європейську спільноту за такої тональності впливу не призведуть.

Тож на сьогодні найбільш актуальним завданням зовнішньої політики української опозиції має стати питання повернення перспектив повноцінного членства України в євроструктурах.

У зв’язку із цим виникає певна історична аналогія. У 1919 році, після відновлення незалежної Польщі і в умовах підготовки до Паризької мирної конференції, прем’єр-міністром польського уряду було призначено всесвітньо відомого піаніста Ігнація Яна Падеревського. Досвіду політичної діяльності музикант не мав, але власною багаторічною творчістю він добився у європейської еліти визнання як повноправного представника Польщі, своєрідного «легітиміста» молодої країни.

Діячі української опозиції в Європі маловідомі. Але у вищій лізі української політики є особа, ім’я якої асоціюється в європейців з досягненнями і успіхом. Ця людина – Віталій Кличко.

Сьогодні замало хизуватися досвідом на вітчизняній політичній арені – вона в Європі характеризується лише як корумповане і дискредитоване середовище. Тому першою умовою для відновлення діалогу з ЄС має бути участь у ньому відомої у світі людини, наділеної владними повноваженнями. Саме для повернення Україні євроінтеграційних перспектив партія «УДАР» Віталія Кличка» і йде на парламентські вибори.

Голова Вінницької обласної організації

Політичної партії "УДАР" Віталія Кличка"

Ігор Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.