Його обов'язок допомагати людям .

01 квітня 2012, 23:02
Власник сторінки
Голова Козятинської організації "Наш Дім Вінниччина" zubko.igor@gmail.com тел. +38 (098) 383-000-7 http://nashdim.vn.ua/
0
563
Його обов язок допомагати людям .

Лікаря невролога Ігоря Грубеляса у нашому місті і районі знають багато людей: багатьом доводилося звертатися до нього за допомогою....

Лікаря невролога Ігоря Грубеляса у нашому місті і районі знають багато людей: багатьом доводилося звертатися до нього за допомогою. Нещодавно його Серед вісімнадцяти представників Вінницької області було відзначено високою нагородою

—Ігор Петрович, нещодавно Вас нагороджено почесною відзнакою Президента медаллю « 20 років Незалежності України». Що значить для Вас ця нагорода?

—Ця нагорода стала приємною несподіванкою для мене. Ніколи не відчував, що роблю щось надзвичайне і особливо визначне. Просто намагався сумлінно виконувати свій лікарський обов'язок — допомагати людям. Нагороджували мене в Козятині, вручав медаль голова ОДА Олексій Лавренкж. Вважаю, що це нагорода всього неврологічного відділення, всієї лікарні — від головного лікаря і до санітарки. Адже консультуємо хворих всіх відділень, зі всіма співпрацюємо. У професійній діяльності невролога знайшло своє поєднання і фізичне, І духовне здоров'я людини.

—Розкажіть, будь ласка, як розпочинали професійний шлях?

—Після закінчення інституту працював сім років неврологом у Глуховецькій селищній лікарні. А з 1997 року працюю лікарем-не-врологом у центральній лікарні, маю вищу категорію. Уже три роки я завідую неврологічним відділенням. Щорічно у відділенні лікується до двох тисяч хворих з різними хворобами — головного мозку, хребта.

—З якими основними проблемами Вам найчастіше доводиться стикатися на роботі?

—З недостатнім матеріально-технічним забезпеченням відділення. Дуже хотілося б, щоб хоча був спіралевидний комп'ютер, томограф для обстеження хребта, головного мозку, внутрішніх органів пацієнтів. Щоб людям не доводилося їздити в обласний центр, а всі необхідні обстеження вони могли пройти на місці. Ще однією проблемою є відсутність у людей коштів для лікування.

—Ви є депутатом міської ради. У чому суть Вашої роботи?

—Я голова постійної депутатської комісії по соціально   гуманітарній допомозі. До нас часто звертаються люди зі своїми проблемами, потрібно допомогти коштами для лікування, допомагали Із забезпеченням калориферами за програмою «Тепло». Часто звертаються люди із мого виборчого округу. На жаль,коштів, що виділяються на допомогу, небагато. Моїми офіційними помічниками як депутата є Федір Павлов та його дружина Таїса, які очолюють громадську організацію«За здоровий спосіб життя» та займаються благодійною діяльністю.

—Ігор Петрович, Ви заступник голови громадської організації «Наш дім — Вінниччина». З якою метою ії створено?

—Організація громадська і створена для надання благодійної допомоги тим, хто ії найбільше потребує. Ви знаєте, що за Ініціативи Ігоря Зубка було у нашому місті організовано і проведено обласний волейбольний турнір, у лютому І березні з привітаннями і подарунками побували у Самгородоцькійшколі- інтернат.А представники організації « За здоровий спосіб життя» виступили перед дітьми зі свою програмою. Маємо великі плани, тому закликаю всіх бажаючих взяти активну участь у роботі організації, надати посильну допомогу.

—Як Ви ставитеся до реформ, що зараз відбуваються у медицині?

—Реформи необхідні, але при умові, що для них буде виділена достатня кількість коштів. Тому що все залишиться на папері: реформу проведемо, людей скоротимо, але нічого не зміниться.

—Ігор Петрович, що ви побажаєте нашим читачам?

—Здоров'я всім, щоб менше турбували хвороби. Хочеться всіх закликати вести здоровий спосіб життя з обов'язковою поміркованою фізичною і розумовою активністю. Дбати про себе.

             Ганна МОРОЗ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: медицина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.