Європі потрібна Україна

05 квітня 2012, 14:17
Власник сторінки
Народний депутат України
0
495

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко звернувся до керівництва Європейської народної партії (ЄНП) з проханням щодо надання "УДАРу" статусу спостерігача в цій організації.

Публікую мої коментарі з сайту "Свобода Слова в Україні". Залишаю все, що там оприлюднено.


"Ми почули, що процеси, які відбуваються в Україні, викликають велику тривогу. Але разом з тим, ми також почули і те, що тема України залишається однією з ключових – Україна важлива", – заявив Віталій Кличко після закінчення свого візиту до Брюсселя, де він представляв власну партію "УДАР" лідерам Європейської народної партії (ЄНП).

Європейська народна партія – це найбільша загальноєвропейська партія, до якої входять правоцентристські партії з 39 країн Європи. ЄНП є провідною політичною силою Європейського Союзу, зокрема, має найбільшу фракцію в Європарламенті, а її представник Єжи Бузек є Президентом Європарламенту. Також представниками ЄНП є Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу та Президент Ради Європи Герман ван Ромпей.

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко звернувся до керівництва Європейської народної партії (ЄНП) з проханням щодо надання "УДАРу" статусу спостерігача в цій організації.

Навіщо це потрібно "УДАРу", який не є поки що парламентською партією, і не може впливати на політичні процеси в Україні? І, відповідно, навіщо єврофункціонерам демонструвати власну прихильність до партії, яка лише віднедавна вийшла на українську політичну арену?

"Кардинальна помилка усіх політичних партій в Україні, – вважає з цього приводу член Політради "УДАРу", депутат Вінницької міської ради Геннадій Ткачук, – що вони функціонують виключно "з прицілом" на майбутні вибори. Закінчилися одні вибори – думають про інші. Власні програми, ідеологічні засади для більшості українських політиків є засобом впливу на електорат. Змінилися настрої виборців – змінюємо і гасла. А тому і ставляться люди до вітчизняних політиків як до досвідчених пристосуванців. "УДАР" Віталія Кличка" намагається зламати цю систему, продемонструвати Європі і світові, що наші програмні цілі – європейська інтеграція, захист фундаментальних прав людини і громадянина, побудова соціально орієнтованої економіки є не ситуативними передвиборчими обіцянками, а базовими принципами".

"Ми не соромимося доносити власну позицію до Європи, заявляти про неї у публічний спосіб. Таким чином, якщо ми відмовимося від власної програми та звернемо з курсу демократичних реформ ЄНП може з повним правом вказати на нашу слабкість і недотримання слова. А Віталій Кличко не така людина, щоб піти на подібні кроки", – переконаний Геннадій Ткачук.

Для нинішньої влади, яка постійно ігнорує рекомендації Євросоюзу та ПАРЕ, тим не менш є важливою позиція цих інституцій щодо легітимності виборів. Тому "УДАР" сподівається також і на те, що європейські спостерігачі допоможуть проконтролювати парламентські вибори в Україні, змусити усіх потенційних фальсифікаторів чітко дотримуватися виборчого законодавства.

"Питання співпраці з європейськими структурами, – наголошує Геннадій Віталійович, – має стати ключовим напрямком для усіх галузей в Україні. І в економіці, і у спорті, і у культурі, і у політиці. Не нинішня влада, а сам український народ поставив собі мету – інтеграцію до Європи, запровадження в Україні європейських стандартів якості життя, всебічний розвиток у стінах нашого спільного європейського будинку. Дорога до ЄНП відкрита усім конструктивним політичним силам, які поділяють зазначені принципи. І діалог її представників з Віталієм Кличком це ще раз підтвердив. Натомість подібна розмова з олігархічними кланами, які нині панують в Україні та партіями вчорашнього дня майже нереальна".

Європейські партії, які входять до ЄНП нині при владі у більшості країн Європи. Вони продемонстрували, що можуть забезпечити стабільний ріст економіки та високі соціальні стандарти. Перенесення їхнього досвіду в українські реалії дасть змогу відновити курс на європейську інтеграцію та реалізувати зміни на краще у житті кожного громадянина України.

Однак виграє від цього і Європа, оскільки із залученням України до спільних європейських соціальних та економічних процесів, вага Євросоюзу у світовому товаристві, його вплив на глобальні процеси значно збільшиться.

"Крок вперед, два кроки назад", які робить у напрямку європейської інтеграції нинішня влада, європейські структури жодним чином не задовольняє. Тому вони шукають для діалогу сильних і перспективних українських політиків.

Таким політиком є Віталій Кличко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.